Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
16-04-2007

ПЪРВИ СЕМИНАР ОТ КАМПАНИЯТА "БЪДЕТЕ АКТИВНИ"

Станишев: "Всеки български гражданин ще почувства положителните ефекти от реализирането на 7-те оперативни програми".

Днес, 16.04.2007 г., в град Пловдив, министър-председателят на България Сергей Станишев откри първия семинар от кампанията „Бъдете активни". На срещата-дискусия присъстваха още министрите Пламен Орешарски, Румен Овчаров, Джевдет Чакъров, Асен Гагаузов, Емилия Масларова, зам.-министърът на държавната администрация и административна реформа  г-жа Мария Дивизиева, зам.-министърът на земеделието и горите Димитър  Пейчев, както и експерти от дирекциите „Усвояване на средствата от ЕС" и „Национален фонд" в министерство на финансите.

Премиерът Сергей Станишев призова присъстващите над 300 представители на местните власти, бизнеса и неправителствени организации от целия южен централен район на планиране за активност в процеса на усвояване на средствата от Еврофондовете. „Искам да видим до 2015 г. България като конкурентноспособна страна с високо качество и стандарт на живот" - заяви още в изказването си премиерът на страната. Той добави, че всеки български гражданин ще почувства положителните ефекти от реализирането на 7-те оперативни програми.

Министърът на финансите Пламен Орешарски запозна присъстващите с регионалната политика на ЕС, стратегическите насоки за сближаване на общността, както и с финансовите перспективи на ЕС и предвидените за България средства от Структурните инструменти в периода 2007 - 2013 година. Той подчерта, работата с бенефициентите ще се фокусира главно върху Управляващите органи, които ще са лицата по усвояването на средствата от Еврофондовете пред бенефициентите. Министерство на финансите ще контролира процедурите и платежния процес.

След презентацията на Пламен Орешарски министрите на секторните министерства представиха Оперативните програми, по които са ръководещи, като отговориха на всички свързани с тях въпроси, зададени от участниците в семинара.

(Министерство на финансите)
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.