Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
29-08-2007

МЕНИДЖЪРИ НА СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ С ОБЩ ПРОЕКТ ПО ОП "ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ"

Мениджъри на средни предприятия ще кандидатстват с общ проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщи Пресцентърът на ББМ.  

Асоциация Българска бизнес мрежа /ББМ/ проведе втората от серията работни срещи под заглавие „Моят бизнес в Европа”. Нейната основна цел бе членовете на сдружението- мениджъри на средни предприятия от цялата страна, да обсъдят възможността за съвместно участие по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – „Квалификационни услуги и обучения за заети лица”. Програмата финансира професионална квалификация и изграждане на ключови компетенции на служители на компании, с цел повишаване на тяхната пригодност за работа и постигане на съответствие с очакванията на работодателите.

В. Димитрова
„Този проект дава чудесна възможност за покриване нуждите на нашите компании от обучение на персонала в области на компетенции, свързани с управление на бизнес процеси, умения за работа в екип, за работа с клиенти... Прилагаме подхода за партньорско участие с цел да постигнем по- добра ефективност в управлението на проекта, да договорим по-изгодни условия при дейностите, свързани с под-договаряне и оптимизираме разходите по проекта. Не трябва да подценяваме и факта, че формирането на сборни групи от служители на различни компании със сходен профил на задълженията ми, позволяват обмяна на опит и добри практики и формиране на партньорства на ниво специалисти. Това е особено важно за тяхната мотивация и допълнително способства за развитие на компетенции на служителите», заяви председателят на Управителния съвет на ББМ Вержиния Димитрова.

Участващите в срещата собственици на фирми обсъдиха и очертаха основните модули на обучение, които ще бъдат заложени в съвместния им проект. Те заявиха броя на служителите, които ще бъдат обучавани и съответната област на ключови компетенции, които трябва да развият. Максималната стойност на бъдещия проект е 200 000 евро – тя ще позволи в него да се включат до 350 служители от всички компании- партньори.

Както е известно, в България ще се работи с европейско финансиране по два национални стратегически плана и седем оперативни програми с общ бюджет на стойност повече от 11 милиарда евро. Те обхващат широк кръг от възможности, както в обществения сектор, така и бизнеса. В този смисъл малките и средни предприятия са едни от важните получатели на финансовата помощ.  В много от случаите те ще имат по- сериозни шансове за успех, ако обединят усилията си и участват в партньорски проекти, включително с подкрепата на работодателските организации, в които членуват.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.