Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
31-08-2007

ОБУЧЕНИЯ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОГРАМИ, ПОДПОМАГАЩИ БИЗНЕСА СТАРТИРАТ В СИЛИСТРЕНСКА ОБЛАСТ

Семинар за обучение в предприемачество, провеждащ се на 31 август в гр. Главиница, Силистренска област, поставя началото на общо 25 семинара, които ще се проведат на територията на областта като част от проекта „Шанс за всеки” на българския евродепутат Филиз Хюсменова (АЛДЕ-ДПС).

Това съобщават от нейния екип.

Как да си регистрирам фирма, каква е данъчната и осигурителната система и какви ангажименти ще имам, как да получа кредит за стартиращия си бизнес и как да кандидатствам по програми, подпомагащи бизнеса? Това са част от въпросите, на които семинарът ще дава отговори.

Проектът е защитен от Хюсменова в Европейския парламент и ще се проведе в продължение на два месеца. Подкрепен е от Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, на която тя е член – съобщават сътрудниците на г-жа Хюсменова.

„Шанс за всеки” е насочен към хора, за които поради отдалеченост на населеното им място достъпът до информация е затруднен. Целта, която се поставя, е да се разясняват механизмите за правене на малък бизнес и реалните стъпки за неговото изграждане. Проектът ще даде представа на участниците за правните изисквания за откриване на фирма, финансово-счетоводните норми за организиране и отчитане на стопанската дейност, за банкови услуги, както и за държавната политика за насърчаване на стартиращ бизнес.

Под ръководството на координатора на проекта Николай Колев, юристи и икономисти, действащи кредитни специалисти от банките в региона, действащи счетоводители, обслужващи бизнес клиенти, представители на фонд „Земеделие”  и Бюрото по труда в пряк контакт ще подпомагат идеите на участниците.  

Филиз Хюсменова има амбицията при добри резултати проектът да бъде приложен в цяла Североизточна България, се казва още в прессъобщението.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.