Твоят глас в ЕС / Новини от ЕП

  • A+
  • A-
11-10-2007

БИЛЯНА РАЕВА ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР В БРЮКСЕЛ ЗА ЖУРНАЛИСТИ ПО ВЪПРОСИТЕ НА НОВИЯ „ДОГОВОР ЗА РЕФОРМА” НА ЕВРОПА

Членът на Европейския парламент Биляна Раева организира семинар с подкрепата на Групата на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Брюксел на тема „Междуправителствена Конференция: Пътят към реформиране на Европа".

Семинарът, който има за цел да популяризира работата на Междуправителствената конференция, обсъждаща формата на новия "Договор за реформа", е организиран съвместно с Андрю Дъф, член на комисията по конституционните въпроси към Европейския парламент и един от делегатите на Междуправителствената конференция. В семинара ще участва и министър Гергана Грънчарова, която ще представи позицията на България по новия европейски договор.

Около 30 журналисти от водещи български регионални медии в Бургас, Благоевград, Варна, Видин, Враца, Велико Търново, Димитров Град Хасково, Горна Оряховица, Габрово, София, Шумен, Ямбол, както и постоянните кореспонденти на български медии в Брюксел, ще присъстват на семинара по покана на Биляна Раева. Целта е те да бъдат запознати с работата на Европейския парламент, с новия "Договор за реформа", както и с приоритетите, по които трябва да работи България като член на Европейския съюз.

Това е първият от серия семинари по теми, свързани с европейското развитие на страната ни, които Биляна Раева ще организира за журналисти, в чиито ресор е европейската тематика.

Семинарът ще се проведе в сградата на Европейския парламент на 12 октомври 2007 г. от 14:00 часа.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.