Парламент / Новини

  • A+
  • A-
07-02-2008

СТУДЕНТИ ОТ ОКСФОРД И БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ПЕЯТ ЗА ДЕЦАТА В МОГИЛИНО

На 9 февруари 2008г. в университета в Оксфорд, евродепутат Душана Здравкова (ЕНП-ЕД - ГЕРБ) съвместно с оксфордски студенти организират благотворителен концерт, приходите от които ще се насочат за децата в Могилино.

Това съобщават от екипа на евродепутата от десницата.

Концертът ще бъде предшестван от кратка беседа на евродепутатите Душана Здравкова и Джефри Ван Орден, чийто акцент ще бъде поставен върху участието на младите хора във формирането на европейски политики и как случаят в Могилино е един от типичните примери в който обществената реакция се превръща в механизма, който задвижва политическата класа.

Събитието ще продължи с концерт, в който ще вземат участие оксфордски студенти изпълнители и изпълнители от България. Специално за благотворителния концерт от България ще пристигнат Десислава Добрева, Мариана Попова, Калин Попов от АКАГА, Ани Салич и Мариана Векилска. Събитието ще бъде отразено от БТВ в рамките на благотворителното шоу “Великолепната шесторка”. Целта на концерта е, както да бъдат събрани средства за дома в Могилино, така и да се въвлече по-широк кръг от хора в решаването на проблемите на изоставените деца и децата с увреждания като цяло.

По време на своето посещение в Оксфорд, Душана Здравкова ще се срещне и със студенти- доброволци, които вече са помагали на деца в неравностойно положение от дом Гергана във Варна и ще преговаря за въвличането на  по-голям брой доброволчески организации, готови да принесат своя опит в работата с деца с увреждания в България.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.