Парламент / Новини

  • A+
  • A-
10-05-2010

Евродепутатът Илиана Иванова даде старт на две инициативи за правата на гражданите в ЕС

Днес пред Националния дворец на културата евродепутатът и член на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите Илиана Иванова (ГЕРБ/ЕНП) откри Роуд шоуто "Активни потребители" идват при вас". Събитието е част от националната информационна кампания "В ЕС вие имате потребителски права. Отстоявайте ги!" Така г-жа Иванова даде старт на първата от 27-те инициативи, които ще се проведат в областните градове на страната с цел популяризиране на кампанията.

По- късно днес в Борисовата градина Илиана Иванова ще открие и събитие, организирано от СОЛВИТ България, "Купон във влака за Европа", на което със специален „Влак Европа" с маршрут от „Орлов мост" до лятната сцена на Борисовата градина, гражданите ще имат възможност да се запознаят с хората, които работят в европейските мрежи и да получат информация и рекламни материали.

"Важно за всеки българин е да знае и да използва правата и възможностите си като гражданин на Европейския съюз" каза евродепутатът Илиана Иванова и добави, че "наше задължение е да разбираме правата си като потребители и да бъдем активни, за да спомагаме за по-добро обслужване и по-качествени продукти в страните от ЕС". Г-жа Иванова сподели също така, че двете информационни кампании са изключително необходими за пълноценното ни европейски гражданство и са от голяма полза за българските граждани, защото голяма част от тях все още не познават добре потребителските си права и възможности, които ЕС осигурява.

Кампанията "Активни потребители" идват при вас" е част от инициатива на Европейския съюз за стимулиране развитието на активно потребителско общество и подкрепа на потребителите чрез национални кампании в страните от ЕС. Във всеки областен град, през които кампанията преминава, гражданите ще имат възможност да получат информационни материали, потребителски съвети и отговори на своите въпроси от експерти.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.