Europe Direct / Информационен център Europe Direct

  • A+
  • A-
20-03-2008

EUROPE DIRECT – София накратко

Европейският информационен център EUROPE DIRECT - София е част от Българската национална мрежа EUROPE DIRECT. Проектът EUROPE DIRECT - София се реализира от Европейски институт, Център за модернизиране на политики, Портал ЕВРОПА, НЧ "Славянска беседа" и Столична община.

Информационните центрове служат като връзка между ЕС и неговите граждани на местно и регионално ниво. Българската национална мрежа EUROPE DIRECT се реализира през 2008 г. в 11 центъра с подкрепата на ЕК. През 2009 г. центровете са вече 14.

Европейският информационен център EUROPE DIRECT - София разполага със сериозен ресурс и възможности да съдейства на гражданите, бизнеса и неправителствения сектор за тяхното активно включване в процеса на взимане на решения в ЕС, участие в прилагането на политиките и ,разбира се, пълно прилагане на техните права и задължения.

EUROPE DIRECT - София е отворен за всички въпроси относно правата и възможностите пред гражданите за бизнес, работа, образование, живот и пътуване в държавите-членки на ЕС. Често те не са запознати добре с предимствата на европейското гражданство , за да се възползват напълно от нето.

Центърът съдейства за обратна връзка с европейските институции. Чрез EUROPE DIRECT - София можете да се свържете с централния офис на информационната мрежа в Брюксел, да потърсите информация и съдействие от трети институции и организации, експерти.

Центърът осигурява и разпространява безплатно официалните издания на ЕС; издания на Представителството на Европейската комисия; общи и специализирани издания на eвропейските институции; периодични издания.

 Експертите на EUROPE DIRECT - София работят с граждани, представители на неправителствения сектор и бизнеса в офисите си и чрез услугата Web assistance за директна връзка с наш оператор, включително на английски и френски език. Може да направите и запитване на електронната поща direct@europe.bg.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.