Парламент / Интерактивно / Видео

  • A+
  • A-
19-03-2010

Видеозапис - граждански форум "Европейска стратегия за Дунавския регион"

Съдържание
Откриване на форума - г-жа Станичич
Уводно изказване - Мария Неделчева
Уводно изказване - Ивайло Калфин
Въпроси от Портал ЕВРОПА и отговор на ректора на РУ
Ивайло Калфин за финансирането на Дунавската стратегия
Първа серия въпроси от залата
Доц. Георги Вълчев от РУ за Дунавската стратегия
Отговори на евродепутатите
Втора серия въпроси от залата
Трета серия въпроси от залата
Обобщаващо изказване на Мария Неделчева
Обобщаващо изказване на Ивайло Калфин
Ивайло Калфин за таксите на "Дунав-мост"
Закриване на форума - г-жа Станичич

Събитието бе излъчвано на живо по интернет на Портал ЕВРОПА, който предостави и чат-платформата си за мнения, коментари и въпроси на зрители от всички крайдунавски общини.

В гражданския форум, чийто домакин беше Русенският университет "Ангел Кънчев", участваха евродепутатите Мария Неделчева (ЕНП-ГЕРБ), която е националният координатор на ЕНП за Дунавската стратегия и Ивайло Калфин (С&Д-КЗБ), зам.-председател на Комисията по бюджети, бивш външен министър и съ-вносител на резолюция в ЕП в края на януари с призив към ЕК да започне възможно най-скоро обширни консултации с шестте държави по поречието на р. Дунав за създаването на стратегия на ЕС за развитие на Дунавския регион.

Русе се превръща в столица на българската дискусия за Дунавската стратегия, така ръководителят на Информационното бюро на ЕП за България Виолета Станичич откри дискусията, домакин на която беше Русенският университет „Ангел Кънчев" в партньорство с Европейския информационен център "Европа Директно" - Русе.


Чрез своята чат-платформа Портал ЕВРОПА даде възможност по време на дебата да пристигат въпроси и мнения на читатели и зрители от цяла България, а така също излъчи на живо цялата дискусия в картина и звук, обобщавайки онлайн и с текст най-важните моменти от гражданския форум.

До края на 2010 г. ЕК трябва да представи стратегията за Дунавския регион. Тази стратегия трябва да допринесе за по-доброто развитие на региона - разясни г-жа Станичич пред участниците в събитието, давайки думата на гостите на форума - евродепутатите Ивайло Калфин и Мария Неделчева.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.