Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
23-07-2008

Всичко, което е положителното

Инструкции за мнозинството: как да коментираме правилно евродокладите…

Под заглавие „Опорни точки” вестник „Дневник” пръв публикува на български език най-интересните части от документ, който – както разказва изданието – е подготвен от екипа на Външното министерство.

Хора на ресорния министър Калфин раздали на политиците от мнозинството тези систематизирани в писмен вид инструкции – те са за това, как да се коментира докладът на Европейската комисия. Заглавието на документа е „Опорни точки по комуникацията в България на докладите на ЕК”. Не е ясно дали съществуват и опорни точки по комуникацията ИЗВЪН България на докладите на ЕК… 

Както се видя от емисиите на Националната телевизия в 20 и в 22 часа на 23 юли, инструкциите за вътрешна (т.е. национална) употреба се спазват стриктно.

„Конкретната критичност ни мотивира за постигането на конкретни резултати” е една от мантрите. Друга ключова фраза казва, че мнозинството съжалява, че са „временно” отнети акредитациите на две агенции по ФАР – „въпреки активната работа на българските институции за възстановяване на доверието в работата на тези агенции през последните месеци”.

Ще вземем следните мерки – изброяват препоръките за правилно говорене, при това в следния ред: „законодателни; процедурни и организационни; персонални/кадрови” – става ясно от документа.

Портал ЕВРОПА ви предлага да видите опорните точки и на английски език – ТУК, на англоезичната версия на нашия сайт.

Оригиналния документ на български в pdf – формат вижте ТУК, на сайта на вестник „Дневник”.  
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.