Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
09-10-2009

12 октомври - Европа влиза в София

Днес, 12 октомври, от 16:30 часа на ул. „Раковски“ № 127, в залата на Читалище „Славянска Беседа”, гр. София, ще се проведе първото от поредицата събития, които ще представят европейските програми и мрежи, намиращи се на територията на столицата.

Събитията са част от проекта „Европа в София”, финансиран по програма „Европейски проекти и развитие на гражданското общество” на Столична Община и изпълняван от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА.

В представянето участват Информационният център „Европа Директно – София”, Европейската мрежа за мобилност EURES, Програма Прогрес, SOLVIT, Европейският потребителски център – България, Информационен офис – Съвет на Европа, Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, Enterprise Europe Network – България.

Центърът за развитие на човешките ресурси ще представи Програма за образование и обучение - "Учене през целия живот" с четирите секторни програми: "Коменски", "Еразъм" , "Леонардо да Винчи", "Грюндвиг".

Националният център „Европейски младежки програми и инициативи” наред със своята дейност ще представи и програма „Младеж”.

Сред европейските програми, с които ще може да се запознаете е и "Прогрес", която за България се ръководи от Министерство на труда и социалната политика.

От 16:30 часа до 17:30 часа се организира „Панаир ЕВРОПА”, който дава възможност гостите на събитието да се запознаят с информационните материали на представените центрове и програми, да получат отговор на въпросите си, свързани с различните възможности, които ЕС предоставя на Европейските граждани.

В 17:30 часа ще започне индивидуално представяне на европейските програми и информационни центрове.

Събитието е отворено за всички граждани, представители на неправителствения сектор и институции, които искат да реализират своята европейска идея.

Очакваме Ви в понеделник на ул. „Раковски” № 127!

 

За да ви бъдем полезни, моля попълнете кратката ни анкета ТУК.

europe.bg

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.