Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
17-02-2011

Бойко Борисов представи ръководния екип на БОРКОР

"Приел съм оставката. При мен депозира ли се оставка, няма случай да не я подпиша", каза министър-председателят Бойко Борисов по повод на оставката на вече бившия шеф на ДАНС Цветелин Йовчев.

Премиерът Бойко Борисов представи ръководството на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, известeн като БОРКОР.

Председател на БОРКОР е Румен Миланов, а негови заместници са Елеонора Николова и Петко Сертов.

БОРКОР е център за анализ и оценка на риска в областта на корупцията и организираната престъпност. Това каза бившият директор на НСБОП и НСО и вече председател на БОРКОР Румен Миланов, на пресконференция за представяне на ръководния екип на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР), предаде Агенция „Фокус”.

Петко Сертов каза, че ще бъде удоволствие за него да работи с Румен Миланов и Елеонора Николова, които са председател и заместник-председател на центъра. „Много път ни чака още, но мисля, че ще оправдаем доверието на нашите партньори и на държавата”, каза Петко Сертов.

Зам.-председателят на БОРКОР Елеонора Николова каза, че се радва, че ще има възможност да работи в този център и за нея е предизвикателство да работи в област, в която цял живот се е готвила

Около 150 човека ще бъдат служителите на БОРКОР. Основните 40 човека ще са от щата на МС и всички останали са командировани служители от останалите ведомства.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.