Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
20-03-2006

РЕГИСТРИРАНА НА ВИРДЖИНСКИТЕ ОСТРОВИ ФИРМА ПЕЧЕЛИ ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА ЛОБИСТИ ЗА ЕС

Регистрираната на Вирджинските острови фирма “Ай Дж. Интернешънъл Инк.” /I.J.International Inc/ печели обществената поръчка за консултанти и лобисти на Външното министерство.

Това е написано на уебсайта на Агенцията по обществени поръчки.

Лицето за контакти на тази фирма се казва Шимон Шевес, четем още там. Екип на Портал ЕВРОПА разговаря с него в 15 часа българско време и той отказа всякаква информация за договора. (вж. по-долу)

Общо 2 оферти са постъпили по тази обществена поръчка.

Не е посочено какъв е размерът на сумата, която МВНР ще изплати за “консултантските и посреднически услуги, свързани с процеса на присъединяване на Република България към ЕС от 1 януари 2007 г.”

Шефката на Правната дирекция на министерството Кафеджийска каза, че сумата, която ще се плати на изпълнителя, ще се определи 7 дни след като приключи договорът на 31 октомври 2006 г. (вж. по-долу)

Днес Агенцията по обществени поръчки публикува на своя уебсайт информация за договора, изпратена от възложителя на 17 март и сключен на 13 март. Договорът не е свързан с проект или програма, финансирани от фондове на ЕС.

Договорът е сключен за “консултантски услуги по управление и стопанска дейност.” Изборът на спечелилата фирма е извършен по два критерия – икономически най-изгодна оферта при 80% за предложен план-методология и 20% за предлаганата цена за изпълнението на поръчката.

В 15 часа на 20 март Портал ЕВРОПА разговаря с г-жа Радослава Кафеджийска, директор на Правна дирекция в МВНР. Към нея ни препрати Иван Прокопиев, който е упоменат в сайта на Агенцията по обществени поръчки като “лице за контакт” по договора.

Г-жо Кафеджийска, за колко лева е сключен договорът?

Към настоящия момент не може да бъде определена конкретно стойността, понеже тя ще зависи от изпълнението на договора. 7 дни след приключване на договора, който е сключен до 31 октомври 2006 г., ще уведомим регистъра за сумата. Плащането е зависещо от изпълнението.

В предварителните изисквания пише, че компанията трябва да има минимум три офиса в европейски страни. Къде се намират те?

Имат три офиса, не мога да се сетя точно в кои държави са, понеже документацията не е пред очите ми в момента.


Потърсихме г-н Шимон Шевес, лице за контакт на фирма I.J.International Inc с регистрация на Британските Вирджински острови.

Добър ден, г-н Шевес!

Добър ден.

Обаждам ви се, понеже вашият телефон е посочен като лице за контакт по един договор, който вашата фирма е подписала с българското външно министерство.

Да.

Искам да ви попитам за този договор...

Хващате ме на път към летището. След малко взимам самолета. Сега не мога да говоря.

На каква стойност е договорът?

Не искам да бъда груб... затова ще ви кажа: занимавам се с такъв тип неща, че изобщо не контактувам с журналисти.

В кои градове се намират трите европейски офиси на вашата фирма – което е едно от предварителните изисквания, обявени за обществената поръчка?

(пауза) Желая ви лек ден.

Какъв е уебсайтът на компанията?

Желая ви много приятен ден.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.