Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
28-11-2006

КАТРИН КОЛОНА ИДВА В БЪЛГАРИЯ

Два дни в Букурещ и един ден в София планира френската министърка по европейските въпроси.

Френският делегиран министър по европейските въпроси Катрин Колона ще посети последователно Румъния и България, научи Портал ЕВРОПА от френското външно министерство.

В Букурещ Катрин Колона ще бъде на 29 и 30 ноември, а в София - на 1 декември.

Срещите на Катрин Колона в Румъния са с президента Траян Бъсеску, премиера Калин Попеску Търичано, както и с министъра по европейските въпроси Анка Боаджиу и с кандидата за еврокомисар Леонард Орбан. В програмата на Катрин Колона в Букурещ е планирано и посещение на Националния център по полицейско сътрудничество.

В България френската министърка ще бъде приета от президента Първанов, премиера Станишев, външния министър Калфин и кандидатката за еврокомисар и министър по европейските въпроси Меглена Кунева.

Катрин Колона ще се срещне с французи, живеещи в България и ще посети Националния институт по правосъдие.

Меглена Кунева и Катрин Колона ще дадат съвместна пресконференция на 1 декември в 9.20 часа в сградата на МВнР, е записано в предварителната програма на г-жа Колона.

Портал ЕВРОПА припомня, че именно г-жа Катрин Колона е предложила Симеон Сакскобургготски за награждаване с Ордена на Почетния легион. Лидерът на НДСВ стана Велик офицер на ордена на церемония в Париж миналата седмица.

Вчера пък прокуратурата обяви за ново развитие по така наречената "Савойска афера", в рамките на която се спряга името на Сакскобургготски: главният прокурор Борис Велчев каза за Портал ЕВРОПА: "Има образувано досъдебно производство по случая със строителството на педиатричната болница, в рамките на което са назначени експертизи. На този етап няма обвинени лица."

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.