Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
14-02-2007

КАК БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИНА СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ НА ЕС? НОВА ПОРЕДИЦА НА ПОРТАЛ ЕВРОПА

Днес редакцията на Портал ЕВРОПА ви предлага втората част от новата си поредица в рубриката "Тема на месеца" - как България ще промотира възможностите на краткосрочната финансова перспектива пред страната ни.

В първата част ви представихме опита на Румъния, която още в средата на декември миналата година започна комуникационните дейности за промоция на Структурните фондове - началото бе дадено с конференция в Букурещ с участието на потенциални бенефициенти от Структурните инструменти. Властите в Румъния подхождат към въпроса с комуникацията в тази сфера дългосрочно - тяхната стратегия е за целия период 2007-2013 г. Това става ясно и от интервюто с експертка в румънското Финансово министерство.

Днес ви предлагаме втората част от новата "Тема на месеца" - а именно, как протича в България подготовката за комуникационни и PR-дейности, свързани с финансовата перспектива за новия планов период. От проучването става ясно, че Министерството на финансите (МФ) ще проведе мащабна разяснителна кампания в рамките на шест месеца. Чрез обществена поръчка за изпълнител е избрана рекламната агенция "ПР енд медия" - договорът, сключен на 12 януари, е на стойност 2 250 000 лв. Участници в процедурата на обществената поръчка обаче обжалват - първо пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а след това - пред Върховния административен съд (ВАС).

Портал ЕВРОПА ви предлага мотивите за обжалването, решенията за отхвърлянето на жалбите на КЗК и на ВАС, а така също и интервюта с участници в процедурата за обществена поръчка. 

Поредицата е част от системното отразяване на комуникационните дейности, свързани със Структурните фондове и тяхното оползотворяване в Румъния и в България - върху което Портал ЕВРОПА възнамерява да извърши редовен и дългосрочен мониторинг.

Редакцията на Портал ЕВРОПА е готова да помести и други гледни точки по темата.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.