Новини / Актуално

  • A+
  • A-
13-07-2008

Авторът на най-доброто есе от „Говори с Европа” заминава за Брюксел по покана на Кристиан Вигенин

Алекнандър Шпатов, носителят на първата награда в конкурса за есе „Европа е равно на…”, ще замине в понеделник, 14 юли, на двудневно посещение в Брюксел. Това е неговата награда за доброто представяне, осигурена благодарение на съдействието на члена на Европейския парламент Кристиан Вигенин (ПЕС-БСП).

Във вторник, 15 юли, от 13.30 в ЕП е предвидено и представяне на новата книга на 22-годишния студент Александър Шпатов - "Разкази под линия". Това е втори роман на младия автор. Представянето е организирано от екипа на г-н Вигенин и се очаква на него да присъстват български евродепутати и представители на техните екипи.

Членовете на посетителската група, сред които и Александър, ще имат срещи с български евродепутати, с представител на Секретариата на Групата на ПЕС, също така ще разгледат Пленарната зала на ЕП. В програмата на визитата са включени също срещи в Европейската комисия, в Информационния център „Шуман” на ЕС, в Постоянното представителство на България към ЕС, в централата на ПЕС и в Информационния център на НАТО.


Конкурсът за есе, осъществен със съдействието на евродепутата г-н Вигенин, е част от „Говори с Европа” – инициатива на Портал ЕВРОПА, съфинансирана от Европейската комисия по План Д за демокрация, диалог и дебат.
Есето на Александър можете да прочетете тук.
Ал. Шпатов
Повече за конкурса и награждаването вижте тук.
 
В групата са включени около 30 български младежи които - освен в конкурса "Европа е равно на..." - са участвали и в конкурса „Стипендия ЕВРОПА” на Информационния център на Кристиан Вигенин, за който Портал ЕВРОПА вече писа. Носителят на голямата награда в този конкурс се казва Любомир Стефанов. На сайта на евродепутата - www.vigenin.eu - има подробности за този конкурс.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.