Предстоящо

  • A+
  • A-
03-11-2008

Журналисти от Югозападния район за планиране ще се запознаят с Общата селскостопанска политика на ЕС

Информационна среща за представителите на медиите от Югозападния район за планиране ще се състои на 5 ноември, сряда, от 11.00 часа в конферентната зала на Областната администрация в Кюстендил.

Информационният семинар е организиран от експертите по проекта „ОСП – двигател за развитието на българските селски райони” и на нея са поканени журналисти от Кюстендил, Благоевград, Ботевград, Елин Пелин, Гоце Делчев, Перник, Дупница, Петрич, Банско, Разлог, Сандански и други селища в региона.

Срещата цели да запознае журналистите с Общата селскостопанска политика на ЕС и нейната специална роля и мерки за развитието на селските райони.

От страна на Агенция „Стратегма” и Европейския институт, които реализират проекта, финансиран от ЕК, в срещата ще участват експертите Станка Делчева, Мъгърдич Хулиян и Мая Цанева.

Сред темите на презентациите и дискусиите ще са източниците на информация за ОСП и предстоящите реформи, различни аспекти от Програмата за развитие на селските райони – включително специфичните функции на органите за управление и контрол на изпълнението на Програмата.

Информационната среща за журналисти в Кюстендил ще бъде предшествана от семинар за земеделските производители от региона – той ще се проведе на 4 ноември.

В рамките на проекта следващият семинарен модул ще бъде в Добрич на 11 и 12 ноември, като целевата аудитория са земеделските производители и журналистите от Североизточния район за планиране.
 
Интерактивен график на дейностите вижте ТУК.
Още по темата вижте ТУК.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.