Предстоящо

  • A+
  • A-
13-02-2009

Информационни срещи за ОСП по време на изложението "АГРА-2009" в Пловдив

На 19 и 20 февруари 2009 г. (четвъртък и петък) в Пловдив ще се проведат информационно-разяснителни срещи за аграрната политика на ЕС. Поканени са земеделски производители, журналисти и всички заинтересовани.

Първото събитие е в четвъртък, 19 февруари 2009 г., от 9.30 до 13.30 часа в Зала "Приемна" на Палата № 3 на Пловдивския панаир. Срещата е специално за журналисти от регионални, специализирани и централни издания. Темите са прилагането на Общата селскостопанска политика (ОСП) и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и възможностите, които те дават за българските фермери. Лекторите са от "Агенция СТРАТЕГМА" и Европейския институт - организациите, осъществяващи проекта, както и евродепутатът Петя Ставрева, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП, която ще говори за възможностите за участие на земеделските производители и браншовите организации във формирането на ОСП. Екипът на проекта е поканил представители на Държавен фонд "Земеделие", които да запознаят участниците с всички актуални въпроси, свързани с прилагането на ПРСР.

Второто събитие е в петък, 20 февруари 2009 г., от 10.00 до 13.00 ч. в Зала "Приемна" на Палата № 3 на Пловдивския панаир. Срещата е специално за земеделски производители, представители на граждански организации, учебни заведения, както и всички заинтересовани.
 
Семинарите по проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони", който участва в Международната селскостопанска изложба "АГРА-2009" от 18 до 22 февруари 2009 г. в Международния панаир в Пловдив.
 
ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА В АВАНС ВИЖТЕ ТУК, В РУБРИКАТА "СЪБИТИЯ" НА ПОРТАЛ ЕВРОПА.
 

Екипът ще бъде на ваше разположение по време на „АГРА-2009”: проектът има свой информационен щанд, който се намира в Палата № 6 на Пловдивския панаир. Очакваме ви. 
 
Проектът е финансиран от Генерална дирекция „Селско стопанство и развитие на селските райони" на ЕК и изпълняван от „Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с фондация „Европейски институт". Екипът е на ваше разположение чрез електронната поща.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.