Предстоящо

  • A+
  • A-
26-01-2010

Международна конференция "Европа 2020 - гражданска визия" се открива в петък в София

Европейски и български НПО-деятели, университетски изследователи и евродепутати ще формулират обща визия за начина, по който трябва да изглежда Европа през 2020 година.

Това ще се случи в петък и събота (29 и 30 януари 2010 г.) в Грандхотел „София” на ул. „Гурко” 1, където ще се проведе Международната конференция “ЕВРОПА 2020 – ГРАЖДАНСКА ВИЗИЯ”

Откриването на конференцията е от 10.00 ч. в Зала "София" на 2 етаж на Грандхотел "София". 

Организаторите канят всички, които се вълнуват от бъдещето на Европейския съюз, да присъстват на дискусиите, а - ако желаят - и да участват в тях с питания и мнения (петък от 10.00 до 17.00 ч. и събота от 9.30 до 11.00 ч.).

Основният въпрос е – как да изглежда Европейския съюз през 2020 година, така че най-добре да отговори на очакванията на гражданите и техните организации в контекста на общите предизвикателства за развитието на Съюза? Визиите за бъдещето на Европа ще бъдат изработени в три паралелни панела: "Европейската демокрация: мисията възможна?", "Европейско културно пространство и идентичност" и "Солидарността в ЕС – споделена отговорност за развитие". Във втория ден на конференцията ще бъде представена формулираната обща рамка, която да помогне впоследствие на вземащите решения в ЕС, предоставяйки им по-точен поглед за очакванията на гражданите за бъдещето на Европа при формулирането на политиките на ЕС.


За журналистите е предвидена пресконференция в събота (30 януари) от 11.30 часа в Зала „София”, етаж 2 – Грандхотел „София”, ул. „Гурко” 1.

Събитието е част от инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент”, осъществявана от Европейския институт (ЕИ), Центъра за модернизиране на политики (ЦМП) и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ГД „Комуникация” на Европейския парламент.

Повече подробности - ТУК.

Дебатите ще бъдат излъчвани с картина и звук на живо чрез Портал ЕВРОПА. Вижте как...  

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.