Предстоящо

  • A+
  • A-
05-05-2010

Надежда Нейнски връчва на 9 май наградите в конкурса за есе „Европа.bg” и „Десницата в България – 20 години по-късно”

Резултатите от младежкия конкурса за есе на тема по избор „Европа.bg” или „Десницата в България – 20 години по-късно” ще бъдат обявени в Деня на Европа 9 май (неделя) от 13.30 ч. в Националната библиотека „Св. Кирил и Методий” в София.

В конкурса, организиран от члена на Европейския парламент Надежда Нейнски и Съюза на демократичните сили, се включиха над 150 младежи от цялата страна на възраст между 15 и 26 години – ученици, кандидат-студенти и студенти.

Депутатът в Европейския парламент от Синята коалиция и член на ЕНП Надежда Нейнски е член на Комисията по бюджети, на Делегацията за връзки с Русия и зам.-член в Комисията по външни работи и в Делегацията за връзки с Магреб.Двете големи награди на победителите в конкурса ще бъдат връчени от евродепутата Надежда Нейнски – бивш външен министър, по чието време бяха направени най-решителните крачки за членството на България в Европейския съюз, както и от Мартин Димитров – председател на СДС: партията, работила най-последователно за европейската кауза на България.

Авторите на 20-те най-добри есета ще посетят Европейския парламент и ще се запознаят с механизма на неговото функциониране като единствена европейска институция, чийто състав се избира пряко от гражданите на ЕС.

На тържествената церемония по награждаването в неделя ще присъства и посланикът на Испания у нас Хорхе Фуентес – чиято страна в момента председателства ЕС. Награди ще връчат също директорът на Народната библиотека проф. Боряна Христова и директорът на Европейския институт Любов Панайотова.

Поканени са също университетски преподаватели, представители на граждански организации и млади хора.

Като медиен партньор на събитието, Портал ЕВРОПА ще публикува най-добрите есета на участниците в конкурса.

Снимка: уебсайт на Н. Нейнски.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.