Предстоящо

  • A+
  • A-
04-07-2010

Представят Белгийското председателство на ЕС в понеделник в София

Фондация Европейски институт организира традиционното публично представяне на ротационното председателство на Европейския съюз.

Събитието ще се проведе в понеделник, 5 юли 2010 г., от 11.00 ч. в Зала "Средец" на х-л "Шератон".

Специално участие ще вземе министърът на външните работи Николай Младенов.

Какво трябва да свърши Белгия като ротационен председател на ЕC?
Посланикът на Белгия Марк Михилсен ще говори за задачите, които Брюксел си поставя начело на Европейския съюз в следващото полугодие.

Публичното представяне "Приоритети и предизвикателства пред Белгийското председателство на ЕС", което се организира съвместно с Европейския информационен център "Европа - Директно" - София, е отворено за всички, които се интересуват от темата. На гостите на събитието, което ще бъде модерирано от директора на Европейския институт Любов Панайотова, ще бъде дадена възможност да задават въпроси и да изразяват мнения по темата. Осигурен е симултанен превод на български и английски език.

Министър Младенов ще се спре върху възможностите пред България в рамките на Белгийското председателство на ЕС и нашите действия и национални приоритети за този период.

Портал ЕВРОПА припомня, че по традиция Европейският институт събира на дискусионна среща в началото на всяко ротационно председателство на ЕС политическия, дипломатическия и изследователски елит, за да допринесе за по-добро разбиране и по-активна съпричастност към процесите, свързани с развитието на ЕС.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.