Предстоящо

  • A+
  • A-
24-03-2007

ДЕЛОВА ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА СЕДМИЦА

Във вторник канцлерът на Германия Ангела Меркел ще се изправи в Брюксел пред депутатите в Европейския парламент, за да каже защо Берлинската декларация е била написана "секретно" и защо е подписана само от трима души, а не и от държавните глави на 27-е страни-членки.

В сряда се очаква Европейската комисия да обяви плана си как ще бъдат похарчени близо 975 милиарда евро в периода 2007-2013 година. Очаква се ЕК да оповести разпределението на средствата по различните програми за седемгодишния предстоящ период.

Френският европейски депутат Ален Ламасур ще представи в сряда в пленарната зала на ЕП идеите си как ЕС самостоятелно да набира повече пари - собствени ресурси.

Председателят на Европейската инвестиционна банка Филип Мейстад ще представи пред евродепутатите в сряда плановете си за подкрепа на бъдещата европейска енергийна политика.

Представителят на ООН в Косово Марти Ахтисаари ще представи във вторник пред висши евродипломати в Комисията по сигурността предложението си за Съвета за сигурност на ООН по отношение на бъдещия статут на Косово. Външните министри на ЕС ще обсъдят идеите на Ахтисаари на неформална среща в Бремен в петък, а в сряда евродепутатите ще дискутират по темата Косово в пленарната зала.

В сряда пък депутатите в Европейския парламент ще обсъждат как големите европейски футболни отбори заобикалят законите за трудовата заетост, когато наемат чуждестранни играчи.

(по EUOBSERVER)

Повече подробности по тези и още предстоящи евро-събития от седмицата вижте ТУК.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.