Предстоящо

  • A+
  • A-
02-04-2007

ПОДГОТОВКА НА ПРОЕКТИ ЗА СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ: ПОУКИ

Кръгла маса на тема "Подготовката на проекти за финансиране от Структурните фондове - поуки от практиката" ще се проведе на 3 април.

Събитието се организира от МРРБ, Британското посолство и Програмата на ООН за развитие ПРООН. То ще е от 9.30 до 12.30 в "Шератон".

В съобщението на организаторите, получено в редакцията, се казва, че с тази кръгла маса ще се отбележи официалното закриване на съвместния проект на МРРБ, Посолството на Великобритания и ПРООН: „Укрепване на капацитета на общините за идентифициране и разработване на партньорски проекти, които да се финансират от Структурните фондове на ЕС". ПРООН ще представи накратко дейностите, резултатите и поуките от практиката по проекта. Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие" в МРРБ ще представи приноса на проекта към укрепването на капацитета на целевите общини във връзка с Оперативна програма „Регионално развитие".

Очаква се представянето на проектните резултати да насърчи открита дискусия между различните Управляващи органи на Оперативните програми и потенциални бенефициенти на местно ниво за създаването на набор от местни проекти за Структурните фондове в България и за предстоящите предизвикателства, с цел да се обезпечи количественото и качественото усвояване на средствата от тези фондове, четем още в предварителното съобщение.

Срещата е важна, тъй като през настоящата година предстои публикуването на значителен брой покани за предложения за проекти по различните Оперативни програми - отбелязват организаторите. По думите им на кръглата маса ще присъстват представители на всички Управляващи органи на Оперативните програми, областни управители, сдружения на общините, кметове, неправителствени организации и представители на академичните среди и др.

Според организаторите, проектът е подпомогнал досега създаването на набор от проекти на България за финансиране от СФ: идентифициране и разработване на 76 проектни предложения в съответствие с приоритетите на ОПРР, които биха могли да получат финансиране по СФ.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.