Събития

  • A+
  • A-
14-03-2008

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ И ДОСТЪПНОСТТА НА РАБОТНОТО МЯСТО- ТЕМА НА СЕМИНАР ПОД ЕГИДАТА НА ЕВРОДЕПУТАТА МАРИЕЛА БАЕВА

По инициатива на българския депутат в Европейския парламент Мариела Баева (АЛДЕ-ДПС) и Adecco на 18 март в София ще се проведе международен семинар на тема "Подобряване на интеграцията на хората с увреждания: правилата и бизнеса заедно в осигуряването на достъпни работни места".

Форумът ще се състои от 13.30 часа в хотел "Анел" в столицата. Сутринта от 10.30 часа е предвидена среща с журналисти за работна дискусия по темата в Информационния център на ЕП на ул. "Московска" 9.

Портал ЕВРОПА е медиен партньор на събитието, организирано с подкрепата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Европейския парламент и със съдействието на Ajilon Consulting, част от Adecco Group - водещи международни консултанти в областта на човешките ресурси и осигуряването на равни условия за хората с увреждания. Очаква се значителен брой представители на български и европейски институции, неправителствени организации и бизнес компании дa се включат в инициативата.

 

Целта на форума е да повиши информираността за възможностите, които хората с увреждания представляват за обществото и трудовия пазар, особено в България, която все повече се сблъсква с липсата на работна ръка. Г-жа Баева подчертава, че намирането на подходящи решения на проблемите в тази област може да промени осезаемо сегашната ситуация. Една от целите на конференцията е да осигури възможност за контакти между участниците, така че те да работят по-ефективно за преодоляване на предизвикателствата пред интеграцията на хората с увреждания.

Участниците в семинара ще представят стратегии и най-добрите практики за интеграцията на хората с увреждания в България и други европейски страни.


Г-н Хавиер Гуемес, директор на Европейския форум за хора с увреждания и г-н Франческо Гарофало, директор на отдела за управление на трудовия пазар в италианското министерство на труда, ще говорят за това как да се прилагат конкретни мерки за активно включване на хората с увреждания в обществения и трудов живот. Г-жа Шербетова, която ръководи отдела за интеграция на хората с увреждания в Министерство на труда и социалната политика, ще представи регулаторната рамка. Г-н Люк Фоал, мениджър по професионална интеграция в Агенцията за хора с увреждания във Валония, Белгия, ще представи най-добрите практики в областта.

В дискусията ще се включат заместник-председателят на Българската Стопанска Камара, г-н Тебеян и г-жа Марина Кърковска от Агенцията за хората с увреждания.


Представители на Adecco, "Шиндлер", Сиела и Хюлет-Пакард- България, в лицето на генералния й мениджър, г-жа Саша Безуханова, ще представят визията на бизнеса за интеграцията на хората с увреждания.

Г-жа Мариела Баева е български депутат от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа /АЛДЕ/ в ЕП.


Тя е член на Комисията по икономически и парични въпроси и на Делегацията за връзки със страните от Южна Азия в Европейския парламент, както и заместващ член на Комисията по външни работи и на Делегацията за връзки със Съединените американски щати. През 2007 г. г-жа Баева подкрепи европейската кампания , която обедини хора с увреждания от Белгия, България, Германия, Ирландия, Португалия, Испания, Швеция, Великобритания, Норвегия и Унгария.

 

Портал ЕВРОПА е медиен партньор на проявата. Нашите читатели могат да очакват подробности за съдържанието на презентациите на основните лектори и участници в дискусията на семинара, а така също и авторски материал на г-жа Мариела Баева след неговото провеждане.

Предварително събираме въпроси, мнения и предложения по темата на редакционната електронна поща.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.