Събития

  • A+
  • A-
17-05-2008

ПОРТАЛ ЕВРОПА ПРЕДСТАВЯ НОВИТЕ КОНКУРСИ ОТ ИНИЦИАТИВАТА „ГОВОРИ С ЕВРОПА” В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН

На 19 май 2008 г., понеделник, от 9.30 часа в Информационният център на ЕС на ул. „Московска” № 9 ще се състои награждаването на авторите на най-добрите есета от тематичния младежки конкурс „Европа е равно на…”, организиран от Портал ЕВРОПА и Центърът за модернизиране на политики.

Ал. Шпатов
Евродепутатът Кристиан Вигенин, който е и член на журито, оценявало есетата, осигурява голямата награда за носителя на първото място в конкурса – посещение на Европейския парламент. Г-н Вигенин лично ще връчи наградата на 22-годишния студент от София Александър Шпатов.
 
Наградите на останалите автори ще бъдат връчени от другите членове на журито: заместник-председателя на Народното събрание проф. Любен Корнезов, преподавателя в Катедра „Европеистика" в СУ доц. д-р Нели Огнянова, журналиста от Програма „Хоризонт" на БНР Никола Миладинов и директора на Европейски институт Юлиана Николова.
 
Вижте ТУК подробен репортаж и снимков материал от събитието...!

18-годишният ученик от Ямбол Мариян Васев получава втората награда. На трето място са 16-годишните Мария Рангелова от Пловдив и Мила Божкова от Варна, а на четвърто – 13-годишната Мариела Богданова от Гоце Делчев. Тяхната награда е участие в двудневния летен семинар на Портал ЕВРОПА, който ще се проведе през юли във Варна. Там Мариян, Мария и Мариела ще имат възможност да влязат в ролята на еврокомисари, евродепутати и държавни глави на страни-членки, за да се запознаят нагледно с процеса на вземане на решения в ЕС.

Журито определи и пет поощрителни награди в конкурса за есе „Европа е равно на…”. Те отиват при Николина Кирилова (22 г., гр. Монтана), Валентин Хаджинаков (ученик от Кърджали), Добрин Станев (студент от София), Радослав Пашов (студент от Велико Търново) и Ния Георгиева (ученичка от София).

На тържеството в Инфо-центъра на ЕС в понеделник сутрин ще бъдат съобщени и подробности за още два конкурса на „Говори с Европа” – фотоконкурс „България – европейска страна” и радиоиграта „Познаваш ли ЕС?”, която ще се излъчи по Радио „Фреш!” в пет кръга в пет последователни дни – от понеделник 19 май до петък 23 май. Трима от слушателите на „Фреш!”, които отговорят правилно на евро-въпросите, подготвени от екипа на Портал ЕВРОПА, също ще пътуват до Брюксел и ще имат възможност да осъществят еднодневен стаж в екипа на евродепутата Душана Здравкова.

Повече подробности за радиограта, стартираща в понеделник, ще съобщят на тържеството на „Московска” 9 лично Душана Здравкова, както и президентът на Радио „Фреш” Христин Стрижлев.


Конкурсите са част от „Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА. Награждаването в този конкурс е осъществено благодарение на любезната подкрепа на българския евродепутат Кристиан Вигенин.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.