Събития

  • A+
  • A-
18-05-2008

РАДИОИГРА "ПОЗНАВАШ ЛИ ЕС?" ПРАВЯТ РАДИО "ФРЕШ!" И ПОРТАЛ ЕВРОПА

Audio
Изисква JavaScript и Adobe Flash Player.
Спечели пътуване до Брюксел, бъди стажант в екипа на евродепутатите за един ден…

Новият медиен партньор на Портал ЕВРОПА – Радио „Фреш!” ще проведе уникална по рода си европейска радиоигра, озаглавена „Познаваш ли ЕС?”

В пет поредни дни младите Фреш-слушатели от цяла България ще могат да се обаждат по телефона и да отговарят на въпросите на водещите, за да участват в Големия Евро-жребий. Трима от всички, които дадат верни отговори, ще получат награда от члена на Европейския парламент г-жа Душана Здравкова.

По нейна покана тримата щастливци ще могат да посетят лично Европейския парламент, да се запознаят с неговата работа, и най-важното: младите хора ще могат да бъдат стажанти за един ден в екипа на г-жа Здравкова.

Играта ще върви в ефира на „Фреш!” от понеделник, 19 май, до петък, 23 май 2008 г. включително. Жребият ще бъде изтеглен на 23 май, понеделник.


Радиоиграта е част от „Говори с Европа” – информационно-комуникационната инициатива на Портал ЕВРОПА и Центъра за модернизиране на политики, която се осъществява по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия.

В „Говори с Европа”, освен радиоигра, имаше конкурс за тематично есе „Европа е равно на…”, а в момента е в ход и фотоконкурс „България – европейска страна”.

„ФРЕШ!” И ПОРТАЛ ЕВРОПА

Чуй повече ТУК…

Екипът на Портал ЕВРОПА се стреми най-младите българи да научат най-много за Европейския съюз чрез инициативата „Говори с Европа”. Затова се обърнахме към нашите колеги и приятели във „Фреш!” – с идеята по атрактивен и забавен начин да повишим познанията и интереса на младите хора, които слушат хитовете днес.

„Фреш!” е радио за съвременни и модерни хитове, с аудитория от млади хора на възраст от 15 до 30 г.

Блондинките
Радиоиграта „Познаваш ли ЕС?” ще се излъчи в популярното следобедно предаване „Блондинките” с водещи Елена и Цвети.

Обичате ли да се смеете на вицове за блондинки?!? Или предпочитате да се срещате с руси дами? А може би самата вие сте една от тях? Ако отговорихте на поне един от въпросите с „да” още сега отбележете в списъка си със задачи за седмицата да слушате радио FRESH! Между 14 и 18 часа, когато в ефир са „Блондинките”!

Това е интерактивно седмично шоу, в което се говори за приятелство, любов, секс, изневери, предателства, завист - всички човешки взаимоотношения, с които живеем всеки ден! Водещи са Цвети и Елена – блондинките, които не се притесняват да разкажат в ефир за собствените си преживявания, да измъкват от слушателите дълбокопазените им тайни или да задават провокативни въпроси на известните си гости.

„Не искаме това да бъде поредното толк шоу, в което да се обсъждат филосовски теми, нито ще търсим евтин скандален имидж – споделят Цвети и Елена. „Ние сме две блондинки, които говорят за това, което ги вълнува без задръжки и очакваме от слушателите ни да направят същото! Нещо като следобедно кафе с приятели, на което обсъждаш пикантните клюки от седмицата!”

Двете водещи залагат на два фактора за успеха на шоуто си – изкушението от воайорстването и правилото, че „всеки има какво да каже”!

„Самите ние не приемаме „Блондинките” като шоу, а по – скоро като сериал, който си има герои, сюжетна линия и неочаквани обрати” – обяснява Цвети! „И залагаме на идеята, че сме „умни, но красиви” в борбата да слушатели с конкуренцията” – допълва закачливо Елена!

Международната асоциация на блондинките се увеличи с още две русокоски! Цвети и Елена бяха официално приети в организацията от председателката Олга Ускова, а поводът- първия рожден ден на шоуто!

Сериалът на „Блондинките” по радио FRESH продължава! И дали като всеки филм ще има хепи едн това все още е рано да се каже, но едно е сигурно – петъчните следобеди вече няма да са скучни!


КАК ДА СПЕЧЕЛИМ?

Най-досетливите вече знаят, че ако човек предварително прочете публикациите на Портал ЕВРОПА от рубриката „Тема на месеца”, няма да има никакви затруднения да отговори правилно на въпросите на Цвети и Елена в радиоиграта „Познаваш ли ЕС?”. Освен това малко „тренировки” никога не са излишни – вижте ТУК едноименния онлайн-теста на Портал ЕВРОПА…

Ето и темите на радиоиграта:



„Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.