Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
20-05-2008

РЪКОВОДСТВО ЗА УЧАСТИЕ В РАБОТАТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Излезе второто издание на Ръководството за участие в работата на институциите на Европейския съюз. Негови автори са Калин Томов, Кръстьо Преславски, Калоян Симеонов, Живка Станева, Зинаида Велева. Издава го Институтът по публична администрация и европейска интеграция.

Ръководството бе завършено през декември 2007 г. и отразява не само участието на България като пълноправен член в работата на институциите на ЕС, но и предвижданите изменения, които ще бъдат въведени при евентуално влизане в сила на Договора от Лисабон. Това е второ издание на Ръководството, като негова основна цел е да представи детайлна и практическа информация за механизма на функциониране на ЕС, за правната система на ЕС и за начина, по който българските представители участват в процеса на вземане на решения в ЕС и защитават българските интереси.

Ръководството е предназначено не само за експертите и специалистите, които пряко участват в процеса на вземане на решения в ЕС, но и за по-широк кръг читатели. Информацията е представена на разбираем и достъпен език, като може да послужи също така и за всички, които изучават или се интересуват от европейската проблематика и участието на България като член на обединена Европа.

Повече информация, както и самото ръководство може да видите в рубриката “Europe.bg представя” .

 „Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.