Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
22-05-2008

"ПОЗНАВАШ ЛИ ЕС?" - ДНЕС

Audio
Изисква JavaScript и Adobe Flash Player.
Спечели пътуване до Брюксел, бъди стажант в екипа на евродепутатите за един ден…
Слушайте радио Фреш днес между 14:00 и 18:00! Днес в играта “Познаваш ли ЕС?” на дневен ред са въпросите по темата за Европейския парламент, евродепутатите и ние.

Радио „Фреш!” прави уникална по рода си европейска радиоигра, озаглавена „Познаваш ли ЕС?”.

В пет поредни дни младите Фреш-слушатели от цяла България ще могат да се обаждат по телефона и да отговарят на въпросите на водещите, за да участват в Големия Евро-жребий. Трима от всички, които дадат верни отговори, ще получат награда от члена на Европейския парламент Душана Здравкова.
По нейна покана тримата щастливци ще могат да посетят лично Европейския парламент, да се запознаят с неговата работа, и най-важното: младите хора ще могат да бъдат стажанти за един ден в екипа на г-жа Здравкова.

Играта ще върви в ефира на „Фреш!” от понеделник, 19 май, до петък, 23 май 2008 г. включително. Жребият ще бъде изтеглен на 26 май, понеделник.
В понеделник, в ефир беше излъчена първата игра, както Портал ЕВРОПА вече писа. Част от радиоиграта във вторник можете да чуете тук.


Радиоиграта е част от „Говори с Европа” – информационно-комуникационната инициатива на Портал ЕВРОПА и Центъра за модернизиране на политики, която се осъществява по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия.

В „Говори с Европа”, освен радиоигра, имаше конкурс за тематично есе „Европа е равно на…”, а в момента е в ход и фотоконкурс „България – европейска страна”.

„ФРЕШ!” И ПОРТАЛ ЕВРОПА

Екипът на Портал ЕВРОПА се стреми най-младите българи да научат най-много за Европейския съюз чрез инициативата „Говори с Европа”. Затова се обърнахме към нашите колеги и приятели във „Фреш!” – с идеята по атрактивен и забавен начин да повишим познанията и интереса на младите хора, които слушат хитовете днес.

КАК ДА СПЕЧЕЛИМ?

Най-досетливите вече знаят, че ако човек предварително прочете публикациите на Портал ЕВРОПА от рубриката „Тема на месеца”, няма да има никакви затруднения да отговори правилно на въпросите на Цвети и Елена в радиоиграта „Познаваш ли ЕС?”. Освен това малко „тренировки” никога не са излишни – вижте ТУК едноименния онлайн-теста на Портал ЕВРОПА…

Ето и темите на радиоиграта:

Повече аудио - тук.


„Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.