Събития

  • A+
  • A-
26-05-2008

МАРИЕЛА БОГДАНОВА, НАГРАДЕНА В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ НА ПОРТАЛ ЕВРОПА, В СПЕЦИАЛНО ИНТЕРВЮ ПРЕД РАДИО „БЛАГОЕВГРАД”

Audio
Изисква JavaScript и Adobe Flash Player.
Нашите приятели и колеги от Радио „Благоевград” направиха специално интервю с носителката на четвъртото място в конкурса за есе на Портал ЕВРОПА – „Европа е равно на…” – 13-годишната Мариела Богданова от гр. Гоце Делчев.

Интервюто можете да чуете ТУК.

Есето, с което Мариела заслужи приза от авторитетното жури, е озаглавено „Европа е равна на слънце, което обича еднакво всички под лъчите си”.
 

На 9 май авторитетното жури на конкурса за младежко есе „Европа е равно на..." обяви победителите, избрани сред тежка селекция от над 30 участници. Конкурсът за младежко есе на тема „Европа е равно на..." започна на 24 март и за близо месец привлече вниманието на много ученици и студенти на възраст от 13 до 24 години. Конкурсът бе организиран от Портал Европа и Центъра за модернизиране на политики като част от инициативата „Говори с Европа". Жури в състав евродепутатът Кристиян Вигенин /ПЕС-БСП/, заместник-председателят на Народното събрание проф. Любен Корнезов, преподавателят в Катедра „Европеистика" в СУ доц. д-р Нели Огнянова, журналистът от Програма „Хоризонт" на БНР Никола Миладинов и директорът на Европейски институт Юлиана Николова оцениха есетата на участниците.  


Конкурсите са част от „Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА. 
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.