Europe Direct / Директно от...

  • A+
  • A-
09-06-2008

Празник на столичния район "Средец", 7 юни 2008, събота

Столичният Район „Средец” отбеляза своя двадесети рожден ден на 7 и 8 юни – събота и неделя.

Капризното дъждовно юнско време не попречи на жителите на района и гостите на столицата, както и на многобройните участници в празничната програма, да се съберат на двудневните тържества, организирани от районното кметство. Екипът на г-жа Маргарита Гутева осигури всички предпоставки за добро настроение...

Портал ЕВРОПА осъществи пряко предаване по интернет на най-интересните моменти от празника. Излъчването с картина и звук от мястото на събитието бе осъществено под егидата на Европейския информационен център от мрежата Europe Direct - град София, в новата ни рубрика - "Квартал Европа".


Екипът ни ви предлага видео-записи в няколко части на най-запомнящите се юбилейни моменти.

На 7 юни – събота събитията се случваха на сцената срещу Народния театър „Иван Вазов” - празничен концерт с участието на духовия оркестър и перкусионния състав на Софийското музикално училище, изпълнители и формации от читалищата, училищата и детските градини на Район „Средец” – хорове, вокални групи, танцови състави…

Вечерта имаше празничен концерт с участието на група „Уикеда”, Георги Дюлгеров, Антония Маркова от „Хит минус едно”, млади поп-изпълнители от „Мюзик Айдъл – 2”, състави по модерен и хип-хоп балет.

 


На снимката: И в двата дни за гражданите на района имаше открита приемна на кмета и неговия екип, a  празникът завърши в първия си ден с илюминации и фойерверки по случай 20-годишнината от създаването на района.

Какво стана през втория ден - вижте ТУК...

ОЩЕ: За първи път пряко избран районен кмет дава публичен отчет за резултатите от своята работа.

 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.