Събития

  • A+
  • A-
26-06-2008

Задайте online въпросите си за трудовия пазар на ЕС и достъпа на българи до него!

Откакто България е член на Европейския съюз гражданите имат пълна или все още не пълна възможност да работят на трудовия пазар на други държави-членки. Всяка страна сама решава как и доколко да отвори трудовия си пазар, отварянето за новоприсъединили се държави може да става и поетапно – подход, който избраха не една и две „стари” европейски страни покрай нашето влизане в ЕС.

В последната юнска събота – на 28 юни – Трудовият пазар на Европейския съюз ще бъде темата в рубриката „Говори с Европа” по Програма „Хоризонт” на БНР в рамките на обзорното външнополитическо предаване „Събота 150” с автори Георги Марков и Никола Миладинов.

„Събота 150” е партньор на Портал ЕВРОПА в информационно-комуникационната инициатива „Говори с Европа”, която се осъществява в рамките на План Д на Европейската комисия за демокрация, диалог и дебат.

Какви са към днешна дата възможностите пред българските граждани да упражняват своята професия на европейския трудов пазар? Какви са ограниченията, изискванията и къде (не) се търси българска работна ръка; какво сочат междудържавните спогодби, регулиращи тази материя? Това са само част от въпросите, които „Хоризонт” ще зададе на гостите в студиото – представители на Агенцията по заетостта и EURES - мрежата на EURES е лесният начин да намерите информация за работни места и възможности за обучение в цяла Европа.

Останалите въпроси зависят от вас – Портал ЕВРОПА и Програма „Хоризонт” с готовност приема вашите въпроси още сега – info@europe.bg и sabota150@bnr.bg.

Очаквайте предаването в събота между 9.30 и 12.00 часа по „Хоризонт”, а в последствие Портал ЕВРОПА ще публикува най-интересните моменти от него под формата на аудиофайлове.
 

„Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА. 
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.