Събития

  • A+
  • A-
07-07-2008

„Говори с Европа” стартира е-платформа за дистанционно обучение

Платформата за дистанционно обучение http://elearning.europe.bg/ е инструментът, чрез който скъсяваме дистанцията помежду си, научаваме се да разбираме Европейския съюз днес и си съставяме собствено мнение за неговото „утре". 

Чрез сайта всички желаещи могат да научат в подробности „стъпка по стъпка" за механизмите, по които се взимат важните решения на ниво Европейски съюз. Платформата е активна в интернет от днес - тя е част от "Говори с Европа" и е разработена от екипа на Портал ЕВРОПА и на Центъра за модернизиране на политики.

 

Екипът на Портал ЕВРОПА кани всички свои читатели и приятели да се регистрират в http://elearning.europe.bg/, за да могат да обменят идеи, предложения и мнения по темата, както и да получават експертни отговори на зададените от тях въпроси.
 
За да се възползвате от всички учебни материали, тестове и богата библиотека, е необходима регистрация.
 
Системата ще помогне на участниците в предстоящите събития от „Говори с Европа" във Варна да бъдат по-активни и информирани по темите, които ще се обсъждат.

Всички желаещи да се запознаят с новата платформа за дистанционно обучение са поканени от 9.30 часа в събота, 12 юли в Зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център - бул. „Сливница" 2, до Морската градина, Варна. По разбираем начин ще ви запознаем с основните процедури, по които Европейският съюз взима своите решения. Ще ви разкажем и за начина, по който България участва в този процес.

След това ще проведем практическа игра - участниците ще влязат в ролята на тези, които взимат решенията, ще дебатират, ще се консултират и ще изготвят становища... В събитието ще участват представители на Министерския съвет, Държавната агенция за закрила на детето, Детския съвет към ДАЗД, журналисти, студенти и ученици.

От 12.30 часа в събота - 12 юли, ви каним и на среща-разговор с евродепутата Душана Здравкова (ЕНП-ЕД) в Информационния център на евродепутатите от ГЕРБ на ул. „Македония" 82-84, Варна. Г-жа Здравкова ще сподели в дискусия с участниците интересни моменти от своя професионален опит в ЕП за процедурите на одобрение и на т.нар. „co-decision".

Събитията от инициативата „Говори с Европа" във Варна се провеждат със съдействието на г-жа Здравкова, която е и зам.-председател на Комисията по конституционни въпроси на ЕП.

А в петък, 11 юли, от 15.00 ч. в Зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център ще се проведе публичен дебат за демографските тенденции в Европа и европейските практики за стимулиране на раждаемостта. Сред участниците ще бъдат членът на Европейския парламент Биляна Раева (АЛДЕ), представители на МТСП, списание „9 месеца" и Европейският институт. Дебатът е в рамките на проекта „3 D - гласът на българските млади хора за Европа", осъществяван от Европейския институт също в рамките на План Д.


„Говори с Европа” e инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия, която се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА и е съфинансирана чрез Представителството на ЕК в България.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.