Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
03-09-2008

Първа онлайн-дискусия относно Eвропейския омбудсман в българското виртуално пространство

Онлайн-чат с представител на кабинета на Европейския омбусман се проведе днес в рамките на "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" - инициатива, осъществявана от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики, Портал ЕВРОПА и партньори в множество държави-членки на ЕС.

За българското виртуално пространство, това е първият по рода си такъв онлайн-чат - с участието на граждани на множество европейски страни.

Екипът на parliament.europe.bg организира разговор по интернет в реално време на темата "Ролята на Eвропейския омбудсман за подобряване отношенията между институциите на ЕС и гражданите". На въпросите на интернет потребителите отговаряха представители на офиса на Европейския омбудсман П. Никифорос Диамандурос - в частност Розита Агню, която завежда връзките с обществеността и медиите в службата на Европейския омбудсман и нейни колеги.

Онлайн-разговорът се проведе на http://chat.europe.bg в рамките на инициативата „Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" (вижте http://parliament.europe.bg).

Още преди дискусията екипът на „Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" ви представи институцията Европейския омбудсман и актуални казуси от работата на П. Никифорос Диамандурос ТУК.

България е на шесто място по подадени жалби от 27-те държави-членки към Европейския омбудсман за 2007 г.

Ако искате да разберете как Европейският омбудсман се изявява като медиатор между гражданите и институциите на ЕС, какви са неговите правомощия и как можете да изпратите жалба, очакваме Вашите въпроси и мнения на български, английски, френски и немски език - както в реално време на http://chat.europe.bg, така и предварително на info@europe.bg. След като дискусията завърши, нашият екип ще публикува пълния текст на разговора.

Инициативата „Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" , която се осъществява с финансовата подкрепа на ЕП, организира серия интернет-дискусии с представители на европейските институции по различни актуални за европейските граждани теми.

 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.