Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
09-09-2008

Изложбата “България-европейска страна” гостува на ЕП в Брюксел

Изложбата с най-добрите фотографии от фотоконкурса "България -европейска страна" предизвика силен интерес в ЕП в Брюксел, където е представена по покана на българския член на Европейския парламент Николай Младенов /ЕНД-ЕД-ГЕРБ/. Снимките са разположени в коридора, в който се намират кабинетите на българските евродепутати.

Изложбата гостува на Европейския парламент от 7 септември, когато в белгийската столица пристигнаха четиримата победители във фотоконкурса - Лора Василева, Боян Иванов, Бедрос Азинян и Бистра Додова. Лора Василева от София, Боян Иванов от Видин, Бедрос Азинян от Казанлък и Бистра Додова от София са носителите на първите три награди от фотоконкурса "България - европейска страна". Бедрос Азинян и Бистра Додова си поделиха третото място. Те получиха като награда за своето отлично представяне посещение на ЕП по покана на Николай Младенов, което ще продължи до 11 септември.

 
В изложбата, която откри сезона във Френския институт на 1 септември, участват 22 от най-добрите снимки, участвали в конкурса. На 5 септември на тържествена церемония наградените и част от носителите на поощренията получиха предметни награди от партньорите в конкурса и гости на събитието - евродепутатът Николай Младенов, Зинаида Велева - ръководител на Представителството на Европейската комисия у нас, Лора Трайкова - представител на медийния партньор Аctualno.com, Юлиана Николова - директор на Европейския институт, както, разбира се, и новият директор на Френския културен институт - г-жа Бенедикт Контамен. Репортаж от събитието можете да прочетете ТУК.

На церемонията бе представен и сборникът с фотографии и есета, наградени в проведените през последните месеци тематични конкурси в рамките на "Говори с Европа". Можете да се запознаете със сборника в електронен вариант ТУК(4.18 Mb).

Междувременно медийният партньор на фотоконкурса - Actualno.com - също помести специална галерия с най-добрите фотографии. Галерията можете да видите ТУК

Фотоконкурсът "България - европейска страна" е част от информационно-комуникационната инициатива "Говори с Европа", организирана от Портал ЕВРОПА и ЦМП с финансовата подкрепа на Европейската комисия по т.нар. План Д за демокрация, диалог и дебат. В конкурса участваха близо 1000 фотографии на автори - професионалисти и любители от цялата страна, които можете да разгледате на специализирания сайт photo.europe.bg.

 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.