Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
02-10-2008

Добро, почтено и прозрачно управление в полза на гражданите: София, Плевен и Сливен заедно

Днес на съвместна пресконференция с кметовете на София, Плевен и Сливен ще бъде обявено началото на проект за добро управление в полза на гражданите, изпълняван в партньорство с Европейския институт.
Проектът „София, Плевен, Сливен – добро управление в полза на гражданите” се изпълнява в рамките на ОПАК (Оперативна програма „Административен капацитет”).


Кметовете на София Бойко Борисов, на Плевен Найден Зеленогорски и на Сливен Йордан Лечков ще участват в срещата с журналисти от 11.00 часа в Столичната община на ул. „Московска” 33 - в залата на СОС. Ръководител на проекта е директорът на Европейския институт Юлиана Николова, която също ще участва в пресконференцията. Предвидено е време за въпроси, отговори и интервюта.
 
За проекта:

Целта му е да се идентифицират най-добрите и ефективни начини за създаване на добро, почтено и прозрачно управление в полза на гражданите. По данни на НСИ в трите общини живеят 1 629 961 граждани на Европейския съюз, които заслужават това. Фокусът пада върху подобряване на взаимодействието между гражданите и органите на местната власт; както и повишаване на капацитета на местната администрация и на гражданските организации да взаимодействат помежду си в полза на гражданите.
 
Особено внимание ще бъде отделено на политиките, финансирани с публични средства; на прозрачността, отчетността и превенцията на корупцията в трите общини, на ролята на гражданите и на общинските съвети. Предвижда се представяне на европейския опит, както и формулиране на препоръки за усъвършенстване на работата.



Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Повече вижте тук.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.