cbc / Финансирани проекти

  • A+
  • A-

Проект "Полски Тръмбеш и Лелиу-Гара – партньорство за местно трансгранично икономическо развитие" BG2005/017-455.01.03.01.01

Бенефициент: Община Полски Тръмбеш

Партньор(и): Лелиу Гара, Румъния

Цели на проекта:
·         Установяване на устойчива основа за развитие на предприемачество и икономическите инициативи в партньорските общини и трансграничния регион.
·         Укрепване на капацитета на местните общности от двата региона за изпълнение на съвместни проекти на основата на публично-частните партньорства в рамките на разширена Европа.

Очаквани резултати:
1.       Установяване на стратегическо сътрудничество между местните заинтересовани лица и органите, които взимат решения в областта на икономиката и социалната сфера от двете общини за изграждането на понататъшни връзки и трансгранични инициативи, ориентирани към бизнеса. 
2.
       Повишаване на капацитета на местната общност за разработване и осъществяване на проекти, финансирани от ЕС.
3.
       Повишаване на информираността на заинтересованите лица за потенциалните широки възможности за трансгранично сътрудничество на местно равнище.

Основни дейности:

Дейност 1:
Организиране на кръгли маси за обсъждане и идентифициране на основните приоритети при взаимодействието между общините, съсредоточени върху укрепване на местната икономика, инвестициите и пазарната инициатива.

Дейност 2: Разработване на Обща стратегия за местно икономическо развитие (МИР) за развитие и понататъшно укрепване на социално-икономическото сътрудничество между общините Полски Тръмбеш и Лелиу Гара.
Дейност 3:Организиране на два двудневни обучителни семинара за ПЧП и за разработване и управление на проекти, финансирани от ЕС, в Полски Тръмбеш и Лелиу Гара с лектори от България, Румъния и държави-членки от Централна Европа. Дейност 4: Организиране на участието на представители на общината и местния бизнес от Полски Тръмбеш в празника на град Лелиу Гара, Румъния

Дейност 5: Организиране на Икономически форум и пазарно изложение в Полски Тръмбеш съвместно с местни и регионални предприемачи и бизнес агенти от България и Румъния.
Дейност 6: Установяване трансгранична мрежа от местни предприемачи (JELON) за взаимодействие с Бизнес център Полски Тръмбеш и Лелиу Гара.

Дейност 7: Еднодневна заключителна конференция и събитията, свързани с приемането на Общата стратегия за МИР и на Плана за действие, както и за популяризирането на JELON.

Дейност 8: Разработване на уебстраница на проекта, поддържана от Община Полски Тръмбеш.

Дейност 9: Разработване и публикуване на промоционална брошура на проекта на три езика, както и на новосъздадената мрежа  JELON-“JELON-ТРАНСГРАНИЧНО ПАРТНЬОРСТВО” 

Дейност 10: Дизайн и изработка на рекламни плакати на три езика.

Дейност 11: Закупуване на оборудване за извършване дейностите на JELON

Контакти:
e-mail: mariana.i@abv.bg; obshtina_pt@hotmail.bg
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.