Твоят глас в ЕС / Новини от ЕП

  • A+
  • A-
23-10-2008

Метин Казак организира обучение за местните власти в Смолян, Благоевград и Пазарджик

В петък, на 24 октомври в 12 ч в град Девин започва тридневно обучение за представители на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик на тема "Съвместно планиране и разработване на общински и областни документи: стратегии, програми и политики". То е организирано от евродепутата Метин Казак /АЛДЕ- ДПС/.

Разработването на стратегически общински документи с участието на всички заинтересовани страни е ключов момент за развитието на местните общности, смята евродепутатът. Основният акцент в обучението се поставя върху идеята, че е необходимо непрекъснато развитие и усъвършенстване на мрежите от социални отношения за стратегическо планиране и решаване на местни проблеми.

Изграждането на адекватна мрежа от социални партньорства и стратегическото планиране на дейността оптимизира функционирането на местната социално-икономическа инфраструктура и ще подобри качеството на предлаганите услуги в регионите.

Лектори на семинара са експерти от Фондацията "Партньори България" - организация с доказан капацитет в областта на планирането на стратегии и работа в интеркултурна среда.

24 общински и областни служители, както и общински съветници от Благоевград, Смолян и Пазарджик са потвърдили желанието си да участват в обучението. Предвижда се в неделя, на 26 октомври при успешно завършване на курса те да получат сертификати, легитимиращи уменията им за създаване на примерни стратегии и мрежи в регионите, които представляват.

 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.