Събития

  • A+
  • A-
07-11-2008

Информационен семинар за ОСП събира в Добрич участници от Североизточния район за планиране

Поредните информационни семинари за Общата селскостопанска политика (ОСП), реализирани от екип на „Агенция Стратегма” заедно с Европейския институт, ще се проведат в Добрич на 11 и 12 ноември 2008 г.

Първият семинарен ден е насочен към земеделските производители от Североизточния район за планиране – т.е. градовете Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Разград, Балчик, Бяла, Девня, Нови Пазар, Каспичан, Омуртаг, Търговище, Попово, Туртракан.

Общата селскостопанска политика на Европейския съюз, еврофондовете за българското земеделие и тяхното отразяване в медиите ще бъдат темата на втория ден от проявата. Той включва информационно-дискусионна среща с представителите на медиите и висшите училища в региона: поканени за участие са журналисти, репортери, редактори, кореспонденти, стажанти, както и интересуващи се студенти от подходящи специалности от университетите във Варна и Шумен и техните филиали. Специален акцент ще бъде поставен върху източниците на информация за ОСП, които да са в помощ на студентите и журналистите в тяхната дейност.  

Семинарът-дискусия за журналисти и студенти ще се проведе на 12 ноември, сряда, от 10:30 часа в ДОБРИЧ в зала „Бизнес център Добрич” – бул. „25-ти септември” № 25. Неговата цел е да предостави информация за аграрната политика на ЕС и да насърчи дискусия по проблемите в сектора в България.

Заявки за участие се приемат безплатно на електронната поща.  

Семинарът се провежда по проект „ОСП – двигател за развитието на българските селски райони”, който цели повишаване на информираността на земеделските стопани, медиите и широката общественост в България по отношение на основните елементи на ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони. Проектът се реализира от "Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с Европейския институт и се финансира от Европейската комисия /ЕК/.


Първото му издание в Югозападния район за планиране се проведе на 5 ноември 2008 г. в гр. Кюстендил – вижте ТУК резюме от проявата.

Останалите дати и места на провеждането на информационната кампания можете да видите ТУК в интерактивния график на проекта.

Всичко за „ОСП – двигател за развитието на българските селски райони” можете да видите ТУК.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.