Парламент / Интерактивно / Видео

  • A+
  • A-
09-11-2008

Черноморският регион и ЕС - дискусия в Бургас: видеорепортажи (1)

"Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" ви представя подбрани видео-откъси от провелата се на 30 октомври 2008 г. в Бургас гражданска дискусия на тема - Сътрудничество и развитие в Черноморския регион: ново предизвикателство пред ЕС".

Припомняме, че форумът бе организират от информационния офис на Европейския парламент у нас и Бургаската Търговско-промишлена палата. В дискусията участваха членовете на Европейския парламент Маруся Любчева (ПЕС-БСП) и Румяна Желева (ЕНП-ЕД - ГЕРБ).

Проектът „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!” е партньор за тази инициатива.

Гражданските форуми са инструмент на Европейския парламент, който дава възможност на широката публика в лицето на граждани, медии, граждански организации и др. да дебатират важни и актуални въпроси с членове на Европейския парламент. В тези срещи представителите на ЕП могат да чуят мненията на отделните хора и техните питания, да дискутират конкретни стъпки, които могат да се предприемат за решаването на даден проблем или с други думи да се осигури постоянен диалог с гражданите и да се получи обратна връзка за техните очаквания. Форумите са открити за посещение и всеки, който желае да се включи в дебатите е добре дошъл.


Отначало модераторът Цветомир Бояджиев - заместник-директор на информационния офис на Европейския парламент у нас, разказа за гражданските форуми и обясни, че такива дискусии в най-свободен стил ще бъдат провеждани много интензивно и в бъдеще, основно през 2009 година във връзка с предстоящите избори за нови членове на ЕП.

Първа част от видеозаписа – тя съдържа уводното изказване на Маруся Любчева, член на ЕП от ПЕС - БСП.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.