Събития

  • A+
  • A-
02-12-2008

Председателят на Комисията по земеделие в ЕП – онлайн с читателите на Портал ЕВРОПА

Четвъртък, 4 декември 2008 г., от 16.00 българско (15.00 брюкселско) време.

Реформата в Общата селскостопанска политика на Европейския съюз (ОСП) ще бъде основната тема на предстоящата онлайн-дискусия с Нийл Париш, организирана от Портал ЕВРОПА.

Нийл Париш е британски евродепутат от Групата на ЕНП-ЕД. Председател е на Комисията по земеделие и развитие на селските райони и членува в Съвета на председателите на комисии и на делегацията за връзки с Китай.

На 14-16 ноември 2008 г. Нийл Париш беше на посещение в България, където се запозна с начините, по които се оползотворяват средствата от земеделските фондове на ЕС.

На 3 декември поредната одитна мисия на ЕК ще бъде в ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

Сред въпросите на предстоящия онлайн-разговор с Нийл Париш ще бъде и развитието на селските райони в новите държави-членки на ЕС.

Каним ви да се включите в онлайн разговора с британския евродепутат Нийл Париш в четвъртък, 4 декември от 16:00 българско време (15:00 брюкселско време).

Онлайн-разговорът ще се проведе на платформата http://chat.europe.bg. Дискусията е открита за всички граждани на Европейския съюз (EC), като работният език е английски. Очакваме Вашите въпроси и мнения на български, английски, френски и немски език - както в реално време на http://chat.europe.bg, така и предварително на info@europe.bg или parliament@europe.bg. След като дискусията завърши, нашият екип ще публикува пълния текст на разговора.

Темата е важна за Портал ЕВРОПА и неговите читатели, тъй като медията участва в две тематични информационни инициативи.


Първата е проектът „ОСП – двигател на развитието на българските селски райони”, финансиран от ЕК, който включва разяснителни публикации и информационни семинари в цялата страна.


Втората е инициативата „Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!", която се осъществява с финансовата подкрепа на ЕП. Тя включва провеждането на серия интернет-дискусии с представители на европейските институции по различни актуални за европейските граждани теми.
 
 
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.