Събития

  • A+
  • A-
10-12-2008

Експерти представят ОСП в Северозападния район за планиране в Плевен

Продължават информационни семинари за Общата селскостопанска политика (ОСП), част от проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони". На 16-17 декември в Плевен експерти от „Агенция Стратегма" и Европейския институт ще представят приоритетите на Общата селскостопанска политика на ЕС и Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. пред земеделски производители, журналисти и всички заинтересовани от Северозападния район за планиране.

Събитието ще се проведе на 16 и 17 декември от 11 часа, в залата на Военния клуб, ул. „Дойран" 77, гр. Плевен.

Първият семинарен ден - 16 декември  е насочен към земеделските производители от Северозападния район за планиране - от областите Плевен, Враца, Ловеч, Габрово. Експертите от „Агенция Стратегма" и Европейския институт ще запознаят заинтересованите с основите, развитието и възможностите, които дава Общата селскостопанска политика на Европейския съюз и Програмата за развитие на селските райони, еврофондовете за българското земеделие. Те са отворени и за дискусии и консултации по актуални теми.

На втория ден от информационния семинар - 17 декември, са поканени представители на медии, на средните и висши училища, на обществени структури. На информационно-дискусионна среща ще се представи Общата селскостопанска политика на Европейския съюз и възможностите, които предоставя на България, а специален акцент ще бъде поставен върху източниците на информация за ОСП, които да са в помощ на студентите, журналистите и всички, които проявяват задълбочен интерес.

Заявки за участие се приемат безплатно на електронната поща.

 
Семинарът се провежда по проект „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони", който цели повишаване на информираността на земеделските стопани, медиите и широката общественост в България по отношение на основните елементи на ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони. Проектът се реализира от "Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с Европейския институт и се финансира от Европейската комисия /ЕК/.

 

Първото издание на семинара бе в Югозападния район за планиране на 5 ноември 2008 г. в гр. Кюстендил - вижте ТУК резюме от проявата. Вторият семинар се проведе в Североизточния район за планиране, град Добрич, на 11 и 12 ноември 2008 г. Повече информация за събитието търсете ТУК.

Останалите дати и места на провеждането на информационната кампания можете да видите ТУК в интерактивния график на проекта.

 

 
Всичко за „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" можете да видите ТУК.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.