Събития

  • A+
  • A-
12-01-2009

Проектът „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони” продължава в Русе

На 22 и 23 януари 2009 г. в Русе ще се проведат поредните семинарни срещи с експерти от "Агенция СТРАТЕГМА" и Европейския институт по въпросите на Общата селскостопанска политика на ЕС.
 
Информационните семинари са два - и първият (на 22 януари, четвъртък), и вторият (23 януари, петък) започват от 11.00 часа и ще се състоят в хотел "Космополитан", който се намира на ул. "Добри Немиров" № 1-3 в Русе.
 
Срещата в четвъртък (22 януари) е насочена към земеделски производители и към всички, които са свързани със земеделския сектор. Семинарът в петък (23 януари) е за журналисти, отразяващи темата, представители на висшите и средни училища - преподаватели и студенти, както и към широката аудитория, проявяваща интерес към темата.
 
Освен от Русе, участници в двете регионални прояви са поканени от областите Велико Търново, Русе, Габрово, община Белене и др.
 
Експертите на "Агенция СТРАТЕГМА" и Европейския институт Станка Делчева, Мъгърдич Хулиян, Мария Николова и Мая Цанева ще представят на земеделските производители, представители на медиите и висшите училища от Северен централен район за планиране сегашното състояние на ОСП, актуалните реформи на политиката, възможностите за по-добра информираност и влияние върху промените в ОСП, както и Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Те са отворени за дискусия по актуални проблеми и възможностите за по-активно българско участие в земеделската политика на ЕС.
 
Междувременно екипът на Портал ЕВРОПА изготви и публикува интерактивен преглед на всички отворени мерки от Програмата за развитие на селските райони и мерките, които се отнасят към тях - можете да ги видите ТУК.  

 

Всичко за „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" можете да прочетете ТУК.


В първото издание на семинара на 5 ноември 2008 г. Кюстендил бе домакин на срещата в Югозападния район за планиране. Вторият семинар се проведе на 11 и 12 ноември 2008 г. в Добрич за участници от Североизточния район за планиране. През декември 2008 г. експертите на проекта разясниха ОСП пред участници от Северозападен район за планиране в Плевен.

Какво предстои? Следващите дати и места на провеждането на информационната кампания можете да видите ТУК.

Проектът цели повишаване на информираността на земеделските стопани, медиите и широката общественост в България по отношение на основните елементи на ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони. Той се реализира от "Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с Европейския институт и се финансира от Европейската комисия /ЕК/.

Екипът ни е на Ваше разположение на електронната поща.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.