Събития

  • A+
  • A-
28-01-2009

Нов онлайн-форум "Младите хора и вземането на решения"

Audio
Изисква JavaScript и Adobe Flash Player.
"Да помислим заедно - да включим младите хора в процеса на вземане на решения" - това е наименованието на проект на Европейския институт в партньорство с "Дарик-радио", който предвижда регионални дискусии по актуални теми.

В рамките на проекта екипът е създал онлайн-форум, в който ще бъдат обсъждани предварително темите за регионалните срещи. Най-интересните предложения, мнения и коментари от форума ще бъдат обсъждани по време на дискусиите.

Форумът вече е активен на http://forums.europe.bg/index.php и се казва "Младите хора и вземането на решения".
 

Първи в ефир новината за новия дискусионен форум съобщиха колегите от Радио Благоевград. Чуйте и вие част от интервюто (mp3) по темата на журналистката Райна Ванчева с главния редактор на Портал ЕВРОПА Огнян Бояджиев. Интервюто е излъчено в предаването "Европейски гид" - съвместна продукция с Информационния център "Европа Директно" в Благоевград.

Първата дискусия на тема "Агресията и насилието в училище" ще се състои през февруари 2009 г. в Плевен с участието на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев, ученици от Държавната финансово-стопанска гимназия "Интелект" и представители на различни младежки организации.

Предвижда се също през февруари да се проведе и втората дискусия - тя ще е във Варна, а темата й е "Етническата толерантност. Готови ли сме да приемем различните по цвят и религия?" За участие са поканени председателят на Комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп, студенти от ВСУ и ВИНС, младежки организации.

Третата дискусия ще бъде в Хасково, а темата й ще бъде свързана с възможностите за реализация на младежите след завършване на средно образование. Предвижда се участие в нея да вземат заместник-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов, ученици от "Обединени ученически общежития" в града и други.


Скъпи приятели, очакваме вашите постинги по посочените теми още от днес на http://forums.europe.bg/index.php.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.