Събития

  • A+
  • A-
13-02-2009

Проектът „ОСП – двигател за развитието на българските селски райони” участва в изложението "АГРА-2009 в Пловдив

Проектът „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" организира поредица информационни срещи на Международната селскостопанска изложба "АГРА-2009" в Международния панаир в Пловдив между 18 и 22 февруари 2009 г.

Събитията са специално за земеделски производители, браншовици, представители на граждански организации и учебни заведения, както и за журналисти от специализирани, централни и регионални медии от цялата страна.

Вижте повече информация в аванс:

Първата среща е специално за журналисти: в четвъртък, 19 февруари 2009 г., от 9.30 до 13.30 часа в Зала "Приемна" на Палата № 3 на Пловдивския панаир. Лекторите от "Агенция СТРАТЕГМА" и Европейския институт ще се спрат върху формирането, развитието и прилагането на Общата селскостопанска политика на ЕС (ОСП), както и върху възможностите, които тя дава на производителите. Експертите са отворени за дискусия по актуални проблеми и за възможностите за по-активно българско участие в земеделската политика на ЕС. Евродепутатът Петя Ставрева, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП ще бъде специален гост на срещата и ще говори за това как земеделските производители и браншовите организации могат да участват във формирането на ОСП. Акцент в проявата ще бъде и Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. (ПРСР). Експерти от Държавен фонд "Земеделие" подробно ще запознаят участниците в семинара с всички актуални въпроси, свързани с прилагането на ПРСР.

Втората среща е насочена към земеделски производители, представители на висшите и средни училища - преподаватели и студенти, както и към широката аудитория с интерес към темата: в петък, 20 февруари 2009 г., от 10.00 до 13.00 ч. в Зала "Приемна" на Палата № 3 на Пловдивския панаир. Акцентът на форума ще е най-новата информация за реформите в земеделския сектор в Европейския съюз и прилагането в България на ПРСР. И в тази среща ще участват представители на Държавен фонд „Земеделие", които ще представят актуални въпроси, свързани с развитието на селските райони в страната. Поканени са участници от Южен централен район, областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Организаторите от "Агенция СТРАТЕГМА" и Европейския институт ще бъдат на ваше разположение на постоянния информационен щанд на проекта, който се намира в Палата № 6 на Пловдивския панаир по време на "АГРА-2009".
 

"АГРА-2009" е третото изложение, на което се представя проектът „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони": след "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич (август 2008 г.) и "InterFood & Drink" в София (ноември 2008 г.)
 
Проектът цели повишаване на информираността на земеделските стопани, медиите и широката общественост в България по отношение на основните елементи на ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони.
 
Проектът е финансиран от Генерална дирекция „Селско стопанство и развитие на селските райони" на ЕК и изпълняван от „Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с фондация „Европейски институт". Екипът е на ваше разположение чрез електронната поща.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.