Събития

  • A+
  • A-
14-03-2009

Информационен семинар за Общата селскостопанска политика на ЕС в Сливен


Проектът „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" организира информационни срещи в Сливен на 19 и 20 март 2009 г.

Събитията са специално за земеделски производители, браншовици, представители на граждански организации и учебни заведения, както и за журналисти от специализирани и регионални електронни и печатни медии от Югоизточен и Южен централен район за планиране.

Информационната среща на 19 март 2009 г. ще се проведе в Зала „Май", Община Сливен, гр. Сливен, бул. "Цар Освободител" № 1, от 11:00 часа. Тя е насочена към земеделски производители и всички, които свързани със селсткжостопанския сектор.

На 20 март семинарът ще се състои в Дома на Водата, гр. Сливен, (зад сградата на общинска администрация Сливен) от 11:00 часа. Срещата е насочена към журналисти, отразяващи темите в областта на селското стопанство, представители на университети и учебни заведения, широка аудитория.

Информационните срещи с експертите на от „Агенция Стратегма" в партньорство с фондация „Европейски институт" Станка Делчева, Мъгърдич Хулиян, Мария Николова и Мая Цанева ще представят основните моменти на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз, предложенията за реформи в тази политика и влиянието й върху развитието на селските райони в България. Те ще разяснят и възможностите за участие във формиране на политиката.

Експертите са отворени и за дискусия по актуални въпроси по прилагането на Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./

Сливен е шестият поред град, в който се организират информационните срещи по проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони". Той бе представен и на три големи селскостопански изложения в България - "АГРА-2009" , "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич (август 2008 г.) и "InterFood & Drink" в София (ноември 2008 г.).

Подробности за развитието на проекта и акценти от отминалите и предстоящи събитията четете в специализираната рубрика на Портал ЕВРОПА ТУК.

Информационните семинари са част от проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони", финансиран от Генерална дирекция „Селско стопанство и развитие на селските райони" на ЕК и изпълняван от „Агенция Стратегма" в партньорство с фондация „Европейски институт".

Целта на проекта е повишаване на обществената информираност в България по отношение на основните елементи на Общата селскостопанска политика и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони.

Екипът на проекта е на ваше разположение чрез електронната поща.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.