Събития

  • A+
  • A-
23-03-2009

Заключителни информационни срещи по селскостопанската политика на ЕС в Сливен

На 19 и 20 март в Сливен екипът на проекта "Общата селскостопанска политика /ОСП/ - двигател за развитието на българските селски райони" проведе двудневни информационни срещи със земеделски производители и журналисти.

Информационната кампания в рамките на проекта бе насочена към заетите в селското стопанство, журналисти от специализирани и регионални електронни и печатни медии и широка аудитория от Югоизточен и Южен централен район за планиране.

Сливен бе шестият поред град, който експертите от "Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с Европейския институт представиха Общата селскостопанска политика на ЕС, възможностите да се участва в нейното формиране и отговориха на актуални въпроси по прилагането на Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ за периода 2007-2013 г.

На форума на 19 март със земеделски производители се състоя разгорещена дискусия за ефективната комуникация между МЗХ и Разплащателна агенция и фермерите. Експертите от проекта посъветваха земеделските производители да търсят активна връзка с представителите на министерството и по-ефективното участие на браншовите организации във взимането на решения.

Журналисти от местните тв- и радиомедии се интересуваха за темпа на развитие на ПРСР и ефективното подпомагане на фермерите по програмата, възможностите за гражданите и браншовите организации да участват във взимането на решения по ОСП.

 

Подробности за развитието на проекта и акценти от отминалите и предстоящи събития четете в специализираната рубрика на Портал ЕВРОПА ТУК.

Информационните семинари са част от проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони", финансиран от Генерална дирекция „Селско стопанство и развитие на селските райони" на ЕК и изпълняван от  „Агенция Стратегма" в партньорство с фондация „Европейски институт".

 
Целта на проекта е повишаване на обществената информираност в България по отношение на основните елементи на Общата селскостопанска политика и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони.

Екипът на проекта е на ваше разположение чрез електронната поща.

 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.