Твоят глас в ЕС / Специално от Портал Европа

  • A+
  • A-
17-05-2009

Кандидати за евродепутати на БСД - Българска социалдемокрация

1. Александър Маринов – доцент, преподавател в СУ катедра публична администрация и политология; 3 години е зам.-председател на ПГ на БСП в 36-ото и 37-ото НС; експерт по европроекти към ЕК. Владее английски и френски език.

2. Татяна Томова - Специализирала е в Института по политически изследвания в Париж. Публикува книги в областта на политическите науки и социални практики. Доктор по политология; магистър по социология; консултант по европейски проекти; преподавател в СУ и НБУ. Има над 25 научни публикации в областта на социалната политика. Един от авторите на предизборната програма на БСД за евро и вота за национален парламент. Владее английски и френски език.

3. Веселин Марешки – бизнесмен занимаващ се с фармацевтичен бизнес, бивш кандидат за кмет на гр. Варна. Владее английски език.

4. Галина Митева – директор на „International Asset bank” в гр. Добрич, бивш заместник -кмет „Икономическо развитие и европейска интеграция” в гр. Добрич. Участик в момента в няколко проекта по европейски програми. Владее английски и немски език.

5. Димитър Митев – 21г., завършил „Първа Английска Езикова Гимназия” София, студент 3 курс политология в СУ, главен секретар на Европейската Лява Младежка Алтернатива. Владее английски език.

6. Живко Алексиев – бизнесмен от гр. Варна, бивш ръководител на отдел в Български Морски Флот, понастоящем собственик на верига фризьорски салони, председател на градската организация на БСД в гр. Варна. Владее английски език.

7. Цако Бънчев - инженер по автоматизация на производството и научен сътрудник по роботизация на междуоперационното производство към Българската академия на науките. Трудовия си стаж започва като енергетик, бил е началник цех, началник енергомеханичен отдел, главен инженер, директор на завод и генерален директор на Комбината по микропроцесорна техника в Правец. Работил е в австрийска фирма като проектомениджър. Завършил генерален мениджмънт в Австрийския университет. Изпълнителен директорна «БЕТА», гр. Червен бряг. Владее английски език.

8. Петър Жеков – бивш футболист, понастоящем координатор на ДЮШ на ПФК ЦСКА. Неколкократен шампион и носител на Купата на България по футбол. Успехи на спорната сцена:

    * Носител на Златната обувка за голмайстор на Европа за 1969 година
    * Сребърна обувка за 1970
    * Бронзова обувка за 1973
    * Четвъртфиналист за КЕШ - 1974
    * Номер 97 в топ 100 от голмайсторите в света на Международната Федерация по Футболна Статистика и История (IFHSS)

Петър Жеков владее гръцки език, консултирал е Неправителствени Организации по проекти към младежките програми на ДАМС.

9. Александър Томов - Специализант на Европейската комисия по въпросите на управление на икономиката в Европейския съюз и ролята на Европейската централна банка. От 1979 г. до 1984 г. Александър Томов е редовен асистент в Университета за национално и световно стопанство. От 1985 г. до днес без прекъсване е преподавател в СУ “Климент Охридски”. Под негово ръководство се създава курс – лекции по “Сравнителна политическа икономия”, както и специализирани курсове по “Икономика и политика на България” и “Международна политическа икономия”. Александър Томов е автор на 5 (пет) монографии, 12 (дванадесет) научни студии и над 110 (сто и десет) научни статии, публикувани на няколко европейски езика. Доктор по икономика, член на ръководството на Световната федерация за изследвания на бъдещето 1992 – 1997 г., директор в института за проучвания “Изток – Запад” в Ню Йорк 1993 – 1997 г. През 1988 г. той е избран за доцент в СУ “Климент Охридски” Бил е депутат в 3 (три) Народни събрания и вицепремиер на Република България. Като такъв е автор и съавтор на поредица икономически закони и икономическия раздел на Новата българска Конституция. Председател на партия «Българска Социалдемокрация». Владее английски, френски, руски и испански език.

10. Тодор Велинов - председател на национален синдикат „Промяна”. Председател на Националната Контролна Комисия на БСД. Владее английски език.

11. Цветина Петкова – 22г., студент по право в НБУ, председател на правната комисия към Студентския съвет на НБУ, заместник-председател на Европейската Лява Младежка Алтернатива. Владее английски език.

12. Лозка Василева – управител на общинско предприятие „Пазари”, гр. Перник, областен председател на БСД за област Перник, общественик и културен деятел в миньорския град. Владее английски език.

13. Явор Димитров - генерален директор на Софийската Филхармония, пианист и композитор. завършва НМУ "Л.Пипков" със златен медал за високи творчески постижения и отличен успех. завършва ДМА "Панчо Владигеров" със степен "магистър", със специалност "пиано" при проф. Богомил Стършенов и проф. Антон Диков и факултативно "композиция" при проф. Михаил Пеков. иплом от Университета "Джон Хопкинс" САЩ за успешно участие и защитен проект за устройство и начин на създаване на организации с идеална цел. Член на Национален съвет за музикално и танцово изкуство при Министерство на културата. Явор Димитров е член на Съюза на българските композитори.Като изпълнител и композитор активно присъства в концертния афиш на България с нови по дух и форма произведения. Чрез новаторските си идеи се стреми към разчупване на установените канони, към съчетаване на традицията на класическата музика със свободата и импровизационността на джаза. Негови произведения са изпълнявани в САЩ, Гърция, Германия, Великобритания и Русия. Участва в разработката на Програма за развитие на националната култура в навечерието на присъединяването на България към Европейския съюз и на Програма за развитие на културния живот в София. Владее английски и руски език.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.