Събития

  • A+
  • A-
24-05-2009

Две години Обща селскостопанска политика на ЕС в България – конференция в сряда в София

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще говори за ползите за българското земеделие от прилагането на ОСП у нас.

Дискусионна конференция на тема „Две години Обща селскостопанска политика на Европейския съюз в България” ще се състои в сряда, 27 май, от 13.00 до 16.00 часа в бизнес-залата на хотел „Кристал Палас“ в София – на улица „Шипка” 14.

Конференцията е заключителна за проекта "Общата селскостопанска политика /ОСП/ – двигател за развитието на българските селски райони”, изпълняван от Агенция СТРАТЕГМА в партньорство с Европейския институт, съфинансиран от Генерална дирекция „Селско стопанство и развитие на селските райони”на ЕК.


Специален гост на събитието е министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, който ще говори за реалните ползи за българското земеделие от прилагането на ОСП в България.

Друг акцент в конференцията ще бъдат директните плащания на площ - очаква се участие на заместник-изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Мюхеттин Караоглан.

В дневния ред е включена и дискусия с представител на ръководството на Национална служба за съвети в земеделието.

Резултатите от комуникационната инициатива "ОСП - двигател за развитието на селските райони" ще бъдат обобщени от Юлиана Николова - директор на Европейския институт, от ръководителя на проекта Станка Делчева от Агенция СТРАТЕГМА и от експерта от Европейския институт Мъгърдич Хулиян.

В конференцията ще участват журналисти от регионални медии, от специализирани издания, ресорни репортери от централните издания, земеделски производители и представители на техни организации от цяла България.

Като медиен партньор на проекта, Портал ЕВРОПА кани всички желаещи в срядар 27.05, от 13.00 ч. в х-л "Кристал Палас" да се включат в дискусията на конференцията.

Целта на проекта е повишаване на обществената информираност в България по отношение на основните елементи на Общата селскостопанска политика и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони.

Наред със заетите в сектора „Селско стопанство”, целева група на инициативата са широката общественост и регионалните медии – с акцент върху възможностите за повишаване на качеството на живот и разнообразяване на икономическите дейности в селските райони чрез ОСП.

Бяха проведени 12 семинара в шестте района за планиране; освен това бяха организирани информационни щандове на три специализирани изложения: „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич, Международно изложение “Balkan Food&Drinks” в София и „АГРА – 2009” в Пловдив.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.