Събития

  • A+
  • A-
09-09-2009

„Европа в София” – нова инициатива на Портал ЕВРОПА

Активно включване на гражданите на София в изграждането и развитието на града като столица на държава-член на Европейския съюз чрез осъществяването на разнообразни проекти и инициативи.

Това е основната цел на проекта „Европа в София”, който се изпълнява от Фондация „Център за модернизиране на политики” и от Портал ЕВРОПА.

Проектът е финансиран по Програма „Европейски проекти и развитие на гражданското общество” на Столична Община. Схемата за безвъзмездна финансова помощ се осъществява със средства, предвидени в бюджета на Столична община за 2009 г. и всички проекти се реализират на нейна територия.

„Европа в София” се стреми да повиши познанията на гражданите за възможностите, които програмите на Европейския съюз дават за осъществяването на проекти и инициативи. Целта на екипа е да стимулира хората, които се интересуват от темата, да ползват информационните ресурси, посветени на ЕС, които се намират на територията на София.

Идеята на „Европа в София” е да насърчи гражданите да използват активно и рационално възможностите, които България има като държава-член на ЕС – чрез насърчаване на дебати и обсъждания, разработване на проекти и изготвяне на предложения. Сред акцентите ще бъдат такива прояви, които имат значение за местната общност. В резултат се очаква да се повиши познанието и разбирането сред гражданите за основните европейски институции и ролята им във всекидневния живот.


В рамките на „Европа в София” предстоят работни срещи и тематични кръгли маси, като една от първите инициативи е онлайн-анкета на Портал ЕВРОПА, целяща да помогне на екипа на проекта да установи информационните нужди на гражданите на София по отношение на европейските програми за финансиране.

Участвайте в анкетата ТУК: тя съдържа четири въпроса, а нейният резултат ще бъде обявен през октомври-ноември 2009 година.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.