Парламент / Анализи

  • A+
  • A-
11-09-2009

Председателят на ЕНП представи автобиографична книга

Книгата на Вилфрид Мартенс „Europe: I Struggle, I Overcome” отделя внимание на изтъкнати европейски политици, сред които и Надежда Михайлова (ЕНП-Синя коалиция).

Представянето на книгата се е състояло на 10 септември 2009 г. в Брюксел, става ясно от прессъобщение на екипа на десния евродепутат Надежда Михайлова, която е била сред гостите на премиерата.

Събитието почетоха също председателите на ЕК Жозе Мануел Барозо и на ЕП Йежи Бузек, министър – председателят на Белгия Херман ван Ромпуй и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез.

Книгата на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс е за особеностите на европейската политика, на идеите, ценностите и принципите й. Авторът разглежда комплексната история на Белгия, бореща се за европейска интеграция и обединение; трансформирането на Европейската народна партия "в едно силно и обединяващо център-дясното движение и водещо евро-политическо семейство”.

Мартенс отделя място на редица изтъкнати европейски политици, сред които е и настоящият български евродепутат Надежда Михайлова: „Костов и неговият министър на външните работи Надежда Михайлова доказаха, че са успешен екип, за да извършат реформите. Изборите от 2001 година, обаче, се оказаха отрезвяващи… ОДС и цялата дясно–центристка опозиция се разедениха безнадеждно, дори повече. Костов се отцепи от Надежда Михайлова, която като заместник–председател на ЕНП в този момент, можеше да даде нов стимул на ОДС.”

В прессъобщението се припомня, че Вилфрид Мартенс посвещава целия си живот на политиката. Започва като студентски лидер и младежки активист, продължава кариерата си като председател на фламандските християндемократи, става министър-председател на Белгия, председател на Европейската народна партия и виден европейски държавник.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.