Твоят глас в ЕС / Специално от Портал Европа

  • A+
  • A-
10-11-2009

Младите, евродепутатите, прехода, Стената: 20 г. по-късно

На 10-и ноември Портал ЕВРОПА ви предлага видео- и аудио-запис от гражданския форум "20 години от падането на Берлинската стена: младите хора и преходът".

Организатор на дискусията, провела се дни преди годишнината от началото на промените в Източна Европа, бе Информационното бюро на ЕП за България в партньорство с Националната университетска телевизия "Алма матер", Европейския информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - София и Портал ЕВРОПА.


Членовете на ЕП Мария Неделчева и Андрей Ковачев (ЕНП-ГЕРБ), Кристиан Вигенин и Ивайло Калфин (С&Д-КЗБ) влязоха в свободен разговор със студенти, преподаватели, представители на НПО и медии в залата на студентския театър «@лма @лтер» на СУ «Св. Климент Охридски».

Специални гости бяха д-р Желю Желев - първият демократично избран президент на България, проф. Недю Попиванов - заместник-ректор на СУ и доц. Светослав Малинов - преподавател и бъдещ евродепутат от Синята коалиция.


Д-р Желев и трима "връстници на демокрацията" (20-годишни българи, родени на 10 ноември 1989 година) сравниха гледните си точки за житейските и политически промени, както и за ефектите от прехода. Тримата български връстници на промените са избрани от Информационното бюро на ЕП в София да участват в тържествената сесия на ЕП в Брюксел, с която се отбелязва 20-та годишнина от падането на Берлинската стена.

На 6 ноември 2009 г. Портал ЕВРОПА излъчи гражданския форум на живо. Днес, на 10 ноември 2009 г., имаме удоволствието да ви представим подробностите от дебата в "Интерактивно" - специалната рубрика на инициативата "Взаимодействаме с Европейския парламент".

Вижте текстово обобщение по темата; фотогалерия; радио-интервю в аванс; радио-репортаж от мястото на събитието; аудио-запис на най-интересните откъси и пълен видео-запис от събитието в 12 части.

Читателски мнения и коментари приемаме на редакционната електронна поща.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.